מחקר חדש קובע: קופנהגן היא העיר הבטוחה בעולם, כך קבע מדד מיוחד של המגזין אקונומיסט. הבירה הדנית הביסה יריבות ראויות כמו טוקיו וסינגפור בעיקר בזכות ההתנהלות המרשימה במשבר הקורונה בהיבט הקיימות והבטיחות הסביבתית.
המדד, שנערך בידי יחידת המודיעין של אקונומיסט, בוצע כחלק ממחקר מקיף שבדק עשרות ערים ברחבי העולם. הוא בחן קריטריונים הנוגעים לאיכות חיים בסביבה אורבנית וקבע דירוג של הערים הבטוחות בעולם. בין הקריטריונים שנבדקו, דיגיטל, בריאות, תשתיות, המרחב האישי והמרחב הציבורי. הבירה הדנית טיפסה לראש הטבלה וזכתה לציון 82.4 מתוך 100.
השנה, בניגוד לשנים קודמות, הבינו ביחידה כי מגפת הקורונה שינתה את התמונה כולה והחליטו להוסיף מדד חשוב שעוסק בקיימות ובטיחות סביבתית. קופנהגן וטורונטו, העיר שהגיעה למקום השני במדד בהפרש זעום (82.2), הציגו ביצועים מרשימים בהיבט זה לעומת מדינות אחרות שהגיעו למקומות הראשונים בעבר. במחקר ניתנה עדיפות, בין השאר, למדד האבטחה בדיגיטל לאור המעבר החד של המסחר העולמי לסביבה הרשתית.
נתונים נוספים שחושף המדד: במהלך הסגרים, למשל, תחושת הביטחון האישי הושפעה לאור שינויים בדפוסי הפשיעה. תחושת הביטחון במרחב הציבורי השתנתה גם היא כשהמגפה סומנה כתמרור אזהרה בולט מול משבר בלתי צפוי.
אילו ערים נוספות הגיעו לעשירייה הפותחת? במקום השלישי הוצבה סינגפור, ואחריה לפי הסדר: סידני, טוקיו, אמסטרדם, וולינגטון, הונג קונג, מלבורן ושטוקהולם. מנהלת הפרויקטים של מדד הערים הבטוחות פרטימה סינג, מדגישה כי המשותף לכולן הוא הקשר האינטגרלי בין רמת ההכנסה של מדינה לבין ביצועיה במדד: "הערים שהצטיינו במדדים בעלות תשתיות יציבות, בעוד מדינות חלשות נאלצות להפנות את התקציבים המעטים לשיפור התשתיות הלקויות".
עוד ציינה סינג כי ממצאי המחקר הם בגדר נורת אזהרה לממשלות ולקובעי מדיניות כי יש להשקיע במשאבים הציבוריים ולפתח אותם, במיוחד במדינות שסובלות מאי-יציבות פוליטית וכלכלית. בהקשר זה בין הערים הפחות בטוחות נרשמו לאגוס וקהיר.