הוועדה המוניטרית של בנק ישראל הודיעה היום (שני) כי החליטה להותיר את הריבית ללא שינוי, על 0.1%. מדובר ברמת ריבית נמוכה ביותר והיא לא השתנתה מאז הוריד הנגיד, פרופ' אמיר ירון, את הריבית לרמה זו בתחילת אפריל 2020, בעיצומו של הגל הראשון. בדברי ההסבר של הוועדה המוניטרית נכתב כי המשק ממשיך להתאושש מהמשבר, אך התגברות הסיכונים הבריאותיים בארץ ובחו"ל עלולים לאתגר את המשך הפעילות הכלכלית.

הוועדה המוניטרית הבהירה כי אינה מתכוונת לעלות את הריבית בעתיד הקרוב, או לשנות את המדיניות מרחיבה שלה. "הוועדה תמשיך לנהל מדיניות מוניטרית מאוד מרחיבה לאורך זמן, תוך שימוש במגוון כלים ככל שיידרש, כולל כלי הריבית", נכתב. "זאת על מנת להמשיך ולתמוך בהשגת יעדי המדיניות, בהתאוששות הכלכלית מהמשבר ובהבטחת המשך פעילותם התקינה של השווקים הפיננסים".

בדברי ההסבר של הוועדה צויין כי "עליית התחלואה הביאה להחמרת המגבלות המוטלות על הפעילות ומוסיפה מידה רבה של אי-ודאות לגבי הפעילות הכלכלית במשק לטווח הקצר ולטווח הבינוני. במקביל, החל תהליך של מתן מנת חיסון שלישית שצפוי לסייע בהפחתת התחלואה הקשה ולאפשר צמצום של הפגיעה הצפויה במשק".

האינדיקטורים השונים אודות התקופה, טרם ההחמרה המשמעותית של התחלואה, מעידים על כך שרמת הפעילות שבה למגמה חיובית, על פי הוועדה המוניטרית. התוצר צמח ברבעון השני בשיעור שנתי גבוה של 15.4% והלמ"ס עדכנה את הנתונים ההיסטוריים של התוצר כלפי מעלה. בנוסף נתוני שוק העבודה ממשיכים במגמה של חזרה למצב שאפיין את השוק טרם המשבר. מספר המשרות הפנויות הוסיף לעלות בהמשך למגמה מתחילת השנה ומגבלת גיוס העובדים ממשיכה להעיב על התרחבות הפעילות. עם זאת קיימת שונות ניכרת בין אזורי הארץ ביחס בין מספר המובטלים לבין מספר המשרות הפנויות.

בנוגע לאינפלציה נכתב כי נמשכת מגמת העלייה של האינפלציה, וצויין כי מדד המחירים לצרכן של חודש יולי עלה ב-0.4% והאינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומדת על 1.9%. "הוועדה המוניטרית עוקבת מקרוב אחר התפתחויות אלו, ומעריכה כי אין חשש להתפרצות אינפלציונית", נמסר.