לאחר שנים של עיכובים, חוק ההסדרים החדש צפוי לכלול גם את העלאת גיל הפרישה לנשים. המתווה להמהלך שהוגש לאוצר, גובש על ידי ארגוני הנשים והמשרד לשוויון חברתי, יכלול את הרחבת דמי האבטלה והגדלת גובה המענק לנשים מבוגרות.
מאז 2016 נדחית העלאת גיל הפרישה לנשים שוב ושוב בשל לחץ של גופים שונים, בעיקר מחשש שנשים המועסקות בעבודות שוחקות ייפגעו. הדחייה המתמשכת גרמה כל פעם לאיומים בקיצוץ הפנסיות של 270 עמיתי קרונת הפנסיה הוותיקות, שכל פעם נדחתה בסופו של דבר.
העלאת גיל הפרישה הוכנסה לחוק ההסדרים והמתווה המסתמן שעליו דיברו הוא במשך העשור הקרוב לעלות בכל שנה בשלושה חודשים עד שב-2032 יגיע לגיל 65. לפי המתווה שעליו הסכימו כל ארגוני הנשים, הם ידרשו מהאוצר לעמוד בכמה נקודות עיקריות.
פיצוי לנשים המבוגרות הנפגעות
-
הרחבת תקופת דמי אבטלה לנשים: 12 חודשים לנשים בנות 57 ומעלה
-
הגדלת מענק עבודה לעובדות בנות 57 ומעלה: לסכומים שבין 240 ל-830 ש"ח
-
קצבת קורונה זמנית לנשים שנפלטו משוק העבודה בגיל מוקדם
-
הכשרות רכות ותמיכה ביזמות זעירה
על המהלך לתת מענה רחב על פני רצף שנות העבודה של נשים ועליו לספק כלים תומכים ופתרונות מקיפים לנשים מבוגרות, שהן הנפגעות הישירות מהעלאת גיל הפרישה. כמו כן, דורשים בארגוני הנשים להגדיל את גובה מענק העבודה לעובדות בגילאי 57-64, וכן תוספת הכנסה לבעלות הכנסות נמוכות. עוד דורשים את הגדלת תקופת הזכאות לדמי אבטלה לנשים בגיל 57 ומעלה לשנה.
כלים תומכים לנשים בגיל העבודה
-
הרחבת פתרונות חינוך לגיל הרך: תכנון ובינוי קמפוסים לגיל הרך, הכשרת כוח אדם ושיפור בתנאי העסקה
-
תקופת לידה לאבות
צעדים תומכים לעידוד תעסוקה
-
שינוי מנגנון הדיסריגארד
נושא נוסף שכמעט לא עסקו בו עד עתה בעניין הזה, וזוכה כעת להתייחסות, הוא הדאגה לנשים צעירות. לפי המתווה שהוגש לאוצר, יסופקו כלים תומכים לנשים בגיל העבודה כמו הרחבת פתרונות חינוך לגיל הרך, תכנון ובינוי קמפוסים, הכשרת כוח אדם ושיפור בתנאי ההעסקה. בנוסף, דורשים בארגוני הנשים לכלול במתווה גם תקופת לידה לאבות.