צעדי מחאה בנתב"ג ביום חמישי הקרוב: בעקבות הנחיות היציאה מהארץ שנכנסו היום (שני) לתוקף, ועד עובדי חברת אל על הודיע לעובדים שמתוכננים צעדי מחאה על כך ש"המדינה מפקירה את עובדי ענף התעופה": "איננו יכולים עוד לקבל הבטחות ריקות מתוכן והתעלמות ממצב העובדים והחברה, כפי שנעשה עד כה, ולכן ביום חמישי הקרוב אנו מתכוונים להתחיל במחאה כנגד מקבלי ההחלטות בכל רחבי הארץ כאשר כל הכלים עומדים לרשותנו". עוד כתבו אנשי הוועד: "בכוונתנו לנקוט בפעולות קיצוניות אם נידרש".
"מזה מספר ימים אנו מנהלים ישיבות קדחתניות אל מול כל הגורמים בחברה ומחוצה לה ובכלל זאת שרים
וחברי כנסת", נכתב. "לצערנו, עד כה, אנו נתקלים באטימות ובחוסר רצון להבין את המצב אליו נקלעה החברה. אני וחבריי לוועד, רואים מדי יום את המצוקה האדירה שבה נמצאים עובדי החברה, לא מכבר, השלמנו פיטורי
2,000 עובדים שהיו חלק מההסכם שנחתם מול המדינה לצורך הצלת החברה. כיום, אנו מבינים שלמרות שעמדנו בכל ההסכמים שחתמנו מול המדינה, יש מי שרואים בקיום הסכם זה כחולשה.
"אנו רוצים להבהיר, ההחלטות האחרונות של ממשלת ישראל בנוגע לסגירת השמיים וכתוצאה מכך הפגיעה
בפעילות של חברת אל על, הם גזר דין מוות לחברה ולעובדיה. ממשלת ישראל חייבת להבין שההחלטות על סגירת השמיים חייבות להגיע גם עם פתרונות לענף התעופה. מי שחושב שחברות תעופה הם דבר שאפשר לסגור ולפתוח כמו אקורדיון, לא מבין את ההשלכות הקשות של דבר כזה בקיום חברות תעופה".
הוועד הלין על כך ש"בזמן שאלפי עובדי אל על יושבים בבית, ממשיכים ברגע זה ממש, חברות זרות כדוגמת טורקיש איירליינס, אשר נהנית מרשת בטחון אדירה שמעניק לה נשיא טורקיה, ארדואן, לנחות בשדה התעופה בן גוריון. מי שחושב שעובד תעופה בישראל, יוכל לשאת דבר שכזה, צריך לחשב מסלול מחדש".
רק אתמול הגישו מספר חברות תיירות ותעופה עתירה לבג"ץ בעקבות הנחיות היציאה מהארץ שנכנסו לתוקף. לטענת אותן חברות, לא הגיוני להכריח ישראלים לשוב לבידוד ממדינות שבהן מצב התחלואה טוב מאשר בישראל.