התמ"ג (התוצר המקומי הגולמי), במחירים קבועים ולאחר ניכוי השפעת העונתיות, ירד ברבעון הראשון של שנת 2021 ב-5.8% לעומת הרבעון הקודם, זאת לאחר עלייה של 6.3% ברבעון הרביעי של 2020 - כך פרסמה היום (ראשון) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
ההתפתחות השלילית של הרבעון הראשון של שנת 2021 הושפעה באופן ישיר ממשבר הקורונה, זאת בשל הסגר השלישי שהחל בסוף דצמבר 2020. בנוסף חלק מהירידה מוסבר על ידי הירידה ביבוא מכוניות הנוסעים, לעומת הרבעון הרביעי של שנת 2020, זאת עקב שינוי במדיניות המיסוי. על אף שמכוניות הנוסעים אינן מיוצרות בארץ, המיסים על היבוא בכלל ועל מכוניות הנוסעים בפרט הם חלק מהתמ"ג, וכך הירידה במיסים על היבוא תרמה לירידת התמ"ג.
כמו כן, ברבעון הראשון של שנת 2021, התוצר המקומי הגולמי ללא מיסים נטו על היבוא (שאינו כולל את השפעת הירידה במיסים בשל הירידה ביבוא כלי הרכב), ירד ב-1.8% בחישוב שנתי. התמ"ג לנפש ירד ב-7.2% בחישוב שנתי.
יבוא הסחורות והשירותים עלה ברבעון הראשון של השנה ב-11.9% בחישוב שנתי. עלייה זו מבטאת עלייה של 23.0% ביבוא השירותים בחישוב שנתי (5.3% בחישוב רבעוני), ויבוא השירותים למעט תיירות עלה ב-36.4% בחישוב שנתי (8.1% בחישוב רבעוני). יצוין כי יבוא שירותי התיירות עדיין נמוך מאוד לעומת התקופה שלפני משבר הקורונה.
יבוא הסחורות האזרחיות עלה ב-12.4% ברבעון הראשון של שנת 2021. בנוסף על כך, יבוא היהלומים עלה בצורה חריגה ברבעון הראשון של שנת 2021. כך, שיבוא הסחורות והשירותים למעט יבוא ביטחוני, אוניות, מטוסים ויהלומים עלה ברבעון הראשון של 2021 ב-7.2% בחישוב שנתי.
משבר הקורונה הוא משבר בין-לאומי שהשפיע על הכלכלה העולמית. פתיחת המשק והחזרה החלקית לשגרה אפיינו את המדינות השונות ובדומה לישראל תרמו לתנודות גבוהות של התמ"ג במהלך השנה. הנתונים על שיעור השינוי בתמ"ג ברבעון הראשון של שנת 2021 במדינות השונות מראה כי ישראל אמנם לא במצב הטוב ביותר, אך מדינות רבות נוספות נאלצו, ונאלצות עדיין, להתמודד עם כלכלה שמתקשה להתאושש.