למרות סיום מודל החל"ת של המדינה בסוף יוני, בתעשייה הישראלית עדיין סובלים ממחסור חמור של ידיים עובדות. קרוב ל-11 אלף עובדים היו חסרים במפעלים ובבתי המלאכה השונים בחודשים האחרונים - עלייה של יותר מ-12% לעומת המצב לפני משבר הקורונה - כך עולה מדוח חדש של התאחדות התעשיינים שהגיע לידי N12. במשרות המבוקשות השכר גבוה מהממוצע במשק, אך בהתאחדות התעשיינים מדווחים על קשיים בגיוס.
סיקור מודל החל"ת ב-N12:
- מודל החל"ת ששירות התעסוקה המליץ לאוצר
- החל"ת הסתיים אך החברות לא מוצאות עובדים
- מודל החל"ת החדש: כך זה ישפיע על הכיס שלכם
לפי ממצאי הדוח, 86% מאנשי המקצוע להם משוועים בתעשייה הם עובדים מקצועיים. מדובר בעיקר במפעילי מכונות, שיכולים להרוויח בממוצע כ-15 אלף שקל בחודש; הנדסאי חשמל, מכונות ואלקטרוניקה, שיכולים להרוויח בין 15-10 אלף שקל בחודש; אנשי מכירות ושיווק שיכולים להרוויח בין 30-15 אלף שקל בחודש; נהגי משאיות כבדות, מעל 12 טון; וכן חסרים בתעשייה אנשי היי-טק כמהנדסי חומרים, אנשי אבטחת מידע ומנתחי נתונים.
המחסור הגדול ביותר לעובדים מקצועיים נמצא במרחבי המרכז והצפון. הגורמים אותם תופסים התעשיינים כמאתגרים ביותר בתהליך קליטת עובדים למקום העבודה, לפי סקר שערכה ההתאחדות, הם נוהל החל"ת שאומנם כבר פקע לבני 45 ומטה אבל השלכותיו עדיין מורגשות במשק, עלויות שכר והיעדר הכשרה או השכלה מתאימה. עם זאת, התעשיינים לא רואים בעיות בקליטת עובדים מבחינת בידודים, תחלואת קורונה או עבודה במשמרות ובשבתות.
המחסור בעובדים מורגש בעיקר במפעלים קטנים ובינוניים אבל קיים גם במפעלים גדולים. "מרבית החברות הגדולות נהנות מיתרון הגודל בבואן לגייס עובדים", נכתב בדוח, "אומנם בחברות הגדולות יש לרוב יחידה המטפלת בגיוס עובדים, אך גם בחברות האלה, עוד בטרם משבר הקורונה, הצביעו על קושי באיתור וגיוס עובדים בתעשייה בכלל וברצפת הייצור בפרט".
נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד"ר רון תומר, התייחס לדוח: "התעשייה היא המקום האידיאלי והשותף הראשון של הממשלה בפתרון בעיית התעסוקה. התעשייה מציעה לעובדיה תנאים טובים, יציבות תעסוקתית ושכר שהנו מעל הממוצע במשק, ועל כן כעת, עם תום החל"ת, ניתן לנתב את העלייה בהיצע העובדים במשק ליצירת מקומות עבודה חדשים וצמיחת התעשייה הישראלית".
לא רק בגלל הקורונה
המחסור בעובדים מחמיר בשנים האחרונות ולא רק בגלל המשבר הכלכלי, אלא גם בגלל המעבר של התעשייה המסורתית לעולם הדיגיטלי. "נראה כי המחסור במפעילי מכונות בתעשייה, מכל סוג, דווקא מעמיק נוכח המעבר לטכנולוגיות חדשות והכנסת מיכון מתקדם ויקר", מסבירים התעשיינים. "הסיבה לכך מצויה ככל הנראה בדרישה לכוח אדם בעל ידע, מיומנויות וכישורים שדורשים הכשרה מעמיקה ולמשך זמן ממושך יותר מההכשרות הקיימות כיום".
המחסור בכוח אדם מורגש לא רק בתעשייה אלא כמעט בכל הענפים במשק. במהלך החודש הקרוב יתפרסמו נתוני האבטלה הרשמיים לחודש יולי, ואז ניתן יהיה לראות כיצד בדיוק השפיע סוף מודל החל"ת על חזרת העובדים לשוק התעסוקה.