קשיש בן 78 פוטר ממקום עבודתו בחברת "המשקם" של משרד הרווחה משום שחלה בסרטן. הוא עבד בחברה במשך יותר מ-20 שנים ויצא לחל"ת בחודש מרץ, יחד עם שאר העובדים. החברה, שתפקידה לספק פתרונות תעסוקתיים לקשישים ולבעלי מוגבלויות, הסבירה לבתו שהוא פורש לפנסיה בהחלטת המעסיק בגלל מצבו.
במהלך תקופת החל"ת הוא חלה בקורונה ובעת שהיה באישפוז בבית החולים, התגלה אצלו גידול סרטני והוא החל לעבור טיפול. בחודש יוני נגמר החל"ת והמעסיקים קראו לו לחזור לעבודה, אך הוא לא יכול היה לשוב בשל מצבו והציג להם אישור רפואי. מכאן החלה סאגה שהסתיימה בכך שהוא סיים את עבודתו.
בשיחה שקיימה בתו של הקשיש עם נציגי החברה, נאמר לה כי "הוא בן 78. זאת אומרת שהוא כבר מבוגר. זה לא שפיטרו, הוא פורש. אנחנו... הוא יוצא לפנסיה". הבת הבהירה כי אביה אינו רוצה לעזוב את עבודתו, אך נציגת החברה הבהירה כי "זו לא שאלה של 'הוא לא רוצה', המעסיק החליט שבשל מצבו הוא פורש". הבת ציינה כי בידיה אישורי מחלה, אך הנציגה התעלמה והוסיפה: "הוא פורש לפנסיה, לא פיטורים".
עו"ד דודי בר-אלי, שמייצג את הקשיש שפוטר, אמר כי "לא יכול להיות שיפטרו אדם בזמן מחלה מעבודתו. זה עוד יותר בלתי נתפס כשמדובר באדם קשיש, בעל מוגבלות, שמועסק על ידי המדינה ומשרד הרווחה, שאמור לדאוג לו בדיוק בגלל המצב הזה".
תגובת חברת "המשקם" מטעם משרד הרווחה: "החברה מעסיקה אלפי עובדות ועובדים עם מוגבלויות בהעסקה ישירה, תוך שמירה על מלוא הזכויות הסוציאליות ובליווי אישי צמוד של אנשי מקצוע".
בחברה הוסיפו: "העובד עבד בחברה מזה עשור לאחר גיל הפרישה. מטעמי צנעת הפרט לא נוכל להרחיב, אך נציין כי העובד בחר שלא לשוב לעבודתו במהלך 13 החודשים האחרונים. כמו כן, הוא לא העביר מסמכים רפואיים עדכניים במרבית התקופה. העובד רשאי כמובן לחזור למקום העבודה, בכפוף להעברת המסמכים על פי חוק".