הספורטאית האולימפית סימון ביילס הדהימה את העולם במשחקים האולימפיים האחרונים, לאחר שדיברה בכנות על מצב נפשי שגרם לה לפרוש מכמה וכמה תחרויות. כעת, לאחר ששבה להשתתף בתחרות והוסיפה מדליית ארד לשורה ארוכה של זכיות ומדליות בקריירה המפוארת שלה, ניתוח "פורבס" מגלה שהיא הפכה אפילו יותר אטרקטיבית עבור נותני החסויות והספונסרים.

ביילס היא ספורטאית ידועה ומעוטרת שבחים, וגם אחת האתלטיות המקצועיות הרווחיות ביותר בעולם. נכון להיום, לפי ניתוח פורבס, ביילס מרוויחה 5 מיליון דולר עבור שיתופי פעולה עם נותני חסות שונים כמו חברת Athleta, Uber Eats, פייסבוק, ויזה ועוד מותגים ענק רבים.

 

 

מדובר בסכומי עתק עבור ספורטאים אולימפיים, ומתמודדים מעטים במשחקים האולימפיים הנוכחיים מתחזקים רשת ספונסרים ענפה ורווחית כמו של ביילס. לצורך השוואה, השחיינית קייטי לדקי, שגרפה שתי מדליות נוספות במשחקים האולימפיים הנוכחיים לאחר שזכתה ב-5 מדליות באולימפיאדות הקודמות בשנת 2016 ו-2012, מרוויחה 3 מיליון דולר מחסויות מידי שנה, כך לפי ניתוח פורבס. בין הספונסרים של לדקי ניתן למצוא מותגי על כמו אדידס, ראלף לורנס, ענקית הממתקים הרשיז ועוד.

אליטת הספורטאים

ביילס נמצאת באליטת הספורטאים, הן מבחינת הביצועים והן מבחינת השכר. מתמודדים אחדים בלבד גורפים רווחים הדומים לביילס, אחת מהם היא אלכס מורגן הכדורגלנית שגורפת לכיסה 5 מיליון דולר מידי שנה מנותני החסות שלו.

למרות שמדובר בסכומים משני חיים עבור רוב הספורטאים שמתמודדים לצד האליטה המדוברת, יש לציין כי הרווחים האלו כלל לא מתקרבים לרווחים של ספורטאים אחרים שהשתתפו באולימפיאדה בשנים האחרונות.

בשנת 2016 הרוויח האצן יוסיין בולט 32.5 מיליון דולר מיצירת שותפויות חדשות עם נותני חסות, כל זאת בשנה בלבד. חברת פומה שהפכה לנותנת החסות שלו באותה השנה שילמה לו 10 מיליון דולר. ועדיין, המספרים האלו לא מספיקים כדי להיכנס לרשימת האתלטים הרווחים ביותר בעולם על פי פורבס, הכוללת ארבעה ספורטאים מקצועיים אחרים שגרפו יחד 100 מיליון דולר בשנה האחרונה בלבד.

הכתבה פורסמה לראשונה ב"פורבס-ישראל"