אחרי שנים שבהן זמני ההמתנה לאמבולנסים בפריפריה היו ארוכים ואפילו מסכני-חיים, בעקבות מגיפת הקורונה משרד הבריאות הצליח סוף סוף לפתור את הבעיה הזו, על ידי תוספת ניידות. אך כעת, כשתחלואת הקורונה בנסיגה, ל-N12 נודע כי ערב לפני יום הזיכרון, הוחלט במשרד הבריאות לבטל את התקנים ובמד"א נאלצו להפסיק את פעילותן של הניידות ביישובים הללו. במועצות האזוריות זועמים: "לא יעלה על הדעת".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במהלך משבר הקורונה הוצבו ניידות טיפול נמרץ ביישובים, כתגבור של הניידות הקיימות, זאת כדי לצמצם את זמן ההמתנה לאמבולנס במצבים מסכני חיים. כך בשנה האחרונה הצטמצם במעט הפער, שהיה קיים לאורך השנים, בנגישות לשירותי הרפואה לפריפריה. בשבוע שעבר החליטו במשרד הבריאות לבטל את התוספת.
במכתב שנשלח על ידי גיל מושקוביץ, סמנכ"ל המבצעים במגן דוד אדום, למנהלי המרחבים בארגון, נכתב: "משרד הבריאות הודיע לנו על ביטול התקנים לניידות טיפול נמרץ לפריפריה. לאור ההודעה, הנכם מתבקשים להפסיק את הפעלת התקנים. אגפי הלוגיסטיקה ייערכו לאיסוף והחזרת הציוד שנופק".
תושבי המועצות המקומיות לא מאמינים ששוב לא מנוצלת הזדמנות לצמצם את הפערים בשירותי הרפואה בין המרכז לפריפריה. שי חג'ג', יו"ר מרכז השלטון האזורי וראש המועצה האזורית 'מרחבים' פנה הבוקר לשר הבריאות יולי אדלשטיין וביקש ממנו לשנות את ההחלטה: "סוד גלוי הוא שתושבי הפריפריה במדינת ישראל אינם זוכים לאותה רמת שירותי רפואה כמו תושבי מרכז הארץ. הופתענו לגלות על ביטול כל התקנים הזמניים להצבת ניידות טיפול נמרץ וצוותים בפריפריה. לא יעלה על הדעת שתושבי הפריפריה ייאלצו להמתין לעתים חצי שעה עד לבואה של ניידת טיפול נמרץ, עניין שכבר גבה חיים ובוודאי יגבה חיים נוספים".
גם עידו גרינבאום, ראש המועצה האזורית 'עמק הירדן', התייחס לדברים: "לצערי הרב משרד הבריאות ממשיך במדיניות שהובילה לכך שתושבי הפריפריה חיים פחות. הקפאת פרויקט הנט"ן תביא לכך שמאות תושבים ואלפי תיירים ומבקרים יישארו ללא מענה בשעת צרה. אנחנו דורשים לבטל את ההחלטה חסרת האחריות".
אפילו גורמים במד"א, ששוחחו עם N12 הביעו מורת רוח מההחלטה. "אנחנו מצפים שראש הממשלה ושר הבריאות ייכנסו בעובי הקורה ויתנו פיתרון לבעיה שממנה מתעלמים במשך שנים", אמרו אותם גורמים. "ברגע שהחלה תחושה ש'נגמרה הקורונה' פשוט לקחו מאיתנו את התקנים ומי שעלול לשלם את המחיר בחייו על ההחלטה הזו אלה התושבים".
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "מד"א הציגו נתוני עומס בעקבות התחלואה בקורונה ועל עיכוב אמבולנסים בבתי החולים כתוצאה מעומס זה. עקב כך, מד"א קיבלו תקציב לשלושה חודשים שבמסגרתו קיבלו סיוע לפתיחת תקני כוח אדם בכדי לתגבר את הצוותים הקיימים.
לאור הירידה החדה בנתוני התחלואה, התקיים ב-12/04/21 דיון ועדת חריגים לדרישות קורונה לבחינה מחודשת של הסיוע שניתן למד"א. לאור היקפי התחלואה הנמוכה, כאמור, הוחלט שמתן הסיוע יסתיים ב-16/4/21 ולא יאורך בחודש נוסף, לאחר כחודשים שבהם שולם הסיוע למד"א. ניתנה למד"א האפשרות להראות נתונים התומכים בבקשה להמשך הסיוע, למרות הירידה בתחלואה, אך מד"א בחרו שלא לעשות כן".