הקורונה והשלכותיה הן עדיין חלק מחיינו, אבל כשהחיים מתחילים לחזור למסלולם ופעימה רודפת פעימה בלי רמזורי עצירה, אנחנו יכולים להתבונן רגע לאחור ולבדוק מה השתנה אצלנו בבית. המשרדים ובתי הספר שנסגרו, מיומנויות הבישול והגננות שרכשנו, הספורט שהכרחנו את עצמנו לעשות גם אם סגרו לנו את הסטודיו, והפינות בבית שהתחלנו פתאום לשפץ – כל אלה גרמו לכך שלא מעט חפצים חדשים נכנסו לחיינו.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> מבשל עם הנוף לים: הצצנו למטבח של חיים כהן
>> ירון עשה שינוי אחד בסלון והתוצאה מהממת
"הבית נהיה מקום העבודה, חדר הכושר, ג'ימבורי, מסעדה, מקום הבילוי שלנו - הכל בין ארבעת הקירות, ולכן הורגשה תנועה ערה בחנויות מוצרי החשמל, הריהוט המשרדי והתחביבים", אומרת אדריכלית טל גולדשמיט פיש. "אנשים רצו להתחדש, להגדיל, לשפר דיור בגלל צורך פונקציונלי, משעמום או משום שהיו להם כספים שלא היה היכן להוציא אותם. המונח 'מכונת מגורים' שטבע האדריכל השווייצרי לה קורבוזיה בשנות ה-40 של המאה הקודמת, זכה לתחייה מחודשת ובצדק. המגיפה חידדה שבית צריך לשרת אותנו ולא להפך".
"בתקופת הקורונה התחזקו כמה קטגוריות גם במספר הקונים וגם בעומק ההוצאה", אומר אושיק רושינק, מנכ"ל מכון רושינק - מכון למחקרי שווקים וייעוץ אסטרטגי. "בתחום המזון קנינו יותר אוכל ותוספי מזון. בתחום הצריכה הפיננסית הייתה עלייה ברכישת ביטוחים והשקעות, ובקטגוריית הנסטינג, הקינון, נקנו יותר מכשירים לבית כמו מסכים וטלוויזיות או שודרגו מכונות קפה. הייתה השקעה ניכרת בתחום העיצוב כדי להפוך את סביבת הבית לנוחה וכיפית יותר, למשל בקניית ריהוט למרפסת ולבית או כיסאות משרדיים לבית, שהוא ספציפית תחום שזינק פי שניים". רושינק מסביר כי ישראלים אוהבים לטוס לחו"ל, לצאת למסעדות ולצרוך תרבות, וכשלא הייתה אפשרות לעשות זאת, אנשים חשו צורך לפצות את עצמם.
אז כולנו יצורים מקננים שזקוקים לפיצויים, ואלה החפצים החדשים שהכנסנו הביתה בשנה האחרונה:
שדרגנו את הישיבה (או את הרביצה)
נדנדה או ערסל לסלון או למרפסת או פוף שמנמן וחיוני כי אם כבר לרבוץ בחוסר מעש, אז לפחות שיהיה נוח וחינני.
פופים מרובעים של המעצבת אילנית נאוטרה עשויים מפנימיות של צמיגים (נמכרים בתערוכה "הולך וחוזר" במתחם קום איל פו בנמל תל אביב עד סוף אפריל 2021, 1,980 שקל לאחד).
סתיו רז, מעצבת המתמחה בחללים לילדים ולגיל הרך, יצרה לילדים חללים אישיים הנקראים Nooks. "זה מבצר, מסתור אישי, מקום למשחק פתוח אבל גם פתרון להפסקה באמצע הלימודים בגן או בכיתה. ה-Nooks מקובע לקיר אבל יכול לעבור בקלות ממקום למקום, יש לו שלושה גדלים, גם למבוגרים, ובדי הפשתן האירופי ניתן להסרה ושטיפה במכונה", היא מסבירה. מ-1,650 שקל, באתר.
הפכנו את הסלון לחדר כושר
עם סגירת חדרי הכושר והחוגים נדרשו הבתים הפרטיים שלנו למלא את המקום. ערוצים בטלוויזיה הוציאו מהבוידעם תוכניות כושר ופילאטיס, מקלות ונענועי כתפיים ליוו מִשדרים מדי בוקר, ואנשים רבים הצטיידו באביזרי כושר ביתיים - גומיות, משקוליות וחבלי קפיצה. ואגב, לא חייבים לקנות אביזרים ייעודיים ויקרים – מקל מטאטא שעולה שקלים בודדים בחנות לחומרי בניין בהחלט יעשה את העבודה.
מקום של כבוד בין אביזרי הספורט היה למזרן היוגה, כי יוגה היא לא רק ספורט יחידני. מומחים טוענים שיש לה השפעה חיובית על אנשים בדיכאון קל או עם בעיות שינה, ואם מתרגלים אותה לאורך זמן, היא משפרת את איכות השינה ואת הכישורים חברתיים. בדיוק מה שהיה חסר לנו בשנה האחרונה.
מזרן מגומי טבעי ידידותי לסביבה, 379 שקל, באתר Noor Living
עם התמשכותם של הסגרים נראו בפתחיהם של בתים רבים מובילים עם קופסאות ענקיות, מביאים את בשורת הקפציות החינניות לילדים כדי להפיג מתחים, לשמור על כושר ובעיקר להעביר את הזמן בבית. ולא רק בבתים עם גינות - גם לדירות הוכנסו קפציות מוקטנות.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
מיטת טרמפולינה של מעצבת העל פטרישיה אורקיולה:
View this post on Instagram
ציידנו מטבח של מאסטר שף
גם אנשים שעד השנה האחרונה הכינו בעיקר טוסט עם גבינה צהובה מצאו את עצמם מפליאים בבישול ובאפייה, ומצטיידים בהתאם.
בין כל הבישולים צריך גם לשטוף את הכלים וגם להשאיר מקום על משטח העבודה כדי שאפשר יהיה להמשיך לבשל. מזל שיש פתרון. 150 שקל, באתר.
בשקל בית מותגים אפשר למצוא מתקן נירוסטה לייבוש כלים צר יחסית (49.5X32.2 ס"מ, גובה 20.8 ס"מ) עם כלי לסכו"ם, מגש מובנה ומשפך נייד לניקוז טיפות מים ישירות לכיור. 499 שקל, באתר
אין בעיה של מקום? מתקן ייבוש כפול מאלומיניום. 120 שקל, ג'מבו סטוק
מי שלמרות הזמן לא הצליחו למצוא את המאסטר שף הפנימי שלהם יכלו להתנחם בערכה של "שף בוקס" למנשנשים שחוסכת את כל הטרחה שבהכנת עוגיות (קניות, כלים, איסוף המוצרים). הכל בצנצנת אחת, רק מוסיפים שמן וביצה - ולתנור. 40 שקל, באתר
View this post on Instagram
ריהטנו משרד ביתי
מקומות עבודה ובתי ספר נסגרו, נדרשנו לארגן בבית עמדות מצוידות ללימודים ועבודה, פתאום נזכרנו שצריך שולחן מתאים וגם כיסא נוח, או לפחות מעמד ללפטופ.
View this post on Instagram
מעמד VITTSJÖ למחשב נייד מזכוכית מחוסמת ומתכת. 125 שקל, איקאה:
View this post on Instagram
לסביבת עבודה יוקרתית ויקרה יותר - שולחן של חברת Zanotta האיטלקית (16,000 שקל) וכיסא של Vitra (13,900 שקל), בהביטאט
טיפחנו עציצים
גילינו שטיפוח צמחים מרגיע ומסיח את הדעת מהחדשות המדאיגות, וגם בבתים שהיו פעם בתי קברות לצמחים העמידים ביותר התחילו לעסוק בגננות, להשקות ולטפח.
מעצבת הפנים זיוה גורסקי שילבה קנייה עם יצירה, רכשה עציצים ב-10 שקלים כל אחד וציירה עליהם עם צבע אקרילי.
עציצי פלסטיק בהשראת סריגה, עמידים בתנאי חוץ. עציץ גדול 79.90 שקל, שלישיית עציצי תבלינים 29.90 שקל, בחנויות כתר ובאתר
פרחים, עצים ועציצי משי במראה טבעי בגדלים שונים ובמגוון סוגים. 690-75 שקל ברשת פלורליס ובאתר
בין סגר לסגר קישטנו את הבית בפרחים טריים או יבשים באגרטלים.
119 שקל (במקום 132 שקל), באתר יהלומיס
View this post on Instagram
חידשנו רהיטים ועשינו עבודות יצירה עם הילדים
צביעת רהיטים מאפשרת לתפוס שתי ציפורים במכה אחת: גם שדרוג וריענון של הסביבה הביתית, וגם תעסוקה שמעבירה את הזמן. ואיך בוחרים צבע? אפשר להתאים למה שיש בבית או להיעזר בבחירות של חברת הצבע הבינלאומית פנטון, שהכריזה שהצבעים של שנת 2021 הם צהוב עליז ואפור יציב, כדי להעביר מסר של חוזק ותקווה.
View this post on Instagram
אצלנו בחרה חברת טמבור בצבע חרס ורדרד (Morning Clay P0171) שמשדר רכות, עומק ושמחת חיים, ונירלט מיצבה לבן שלגייה עם נגיעות של אפור (NWC 045) ליצירת רקע נקי מרעשים ולחצים.
לצד הדאגות הבריאותיות והכלכליות, הורים רבים נאלצו למצוא דרך להעסיק את הילדים בבית בימים הארוכים שבהם מערכת החינוך הייתה סגורה. ערכות יצירה לילדים גיוונו את סדר היום שלהם, העניקו כמה שעות של שקט ובסוף גם תרמו מעט לעיצוב החדר.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
לוח עץ עם מסמרים ליצירה של מנדלה מחוטים בשקית בד גולמי עם חמישה צבעים של חוטי כותנה. 170 שקל, באתר בד בבד
View this post on Instagram
ניקינו ועשינו סדר
כשרק מצאנו את עצמנו סגורים בבית, עוד לפני שקלטנו כמה השנה הזאת הולכת לסחרר את כולנו, התחלנו לארגן אותו. שלל תוכניות טלוויזיה ותמונות באינסטגרם גילו לנו שאין כמו קופסאות שקופות בכל גודל וכל צורה. "הקופסאות מחלקות את המגירות ואת המדפים, ואם הן שקופות הן גם יפהפיות ורואים דרכן, כך שהכל נמצא מול העיניים ונראה נפלא", אומרת מעצבת הפנים עדי אדליס.
View this post on Instagram
מעדיפים שלא יראו את מה שבחרתם לאחסן? סלסילות וארגזי ראטן וקש תמיד באופנה אבל עכשיו במיוחד.
את מה שלא אחסנו, הוצאנו מהבית, אם לתרומה ואם לאשפה, רצוי בשקיות גדולות ואטומות, כדי שלא נתחרט.
השנה למדנו שיש הבדל בין ניקוי לחיטוי, ושקדנו על צחצוח של משטחים, ידיות ומאחזים כמו שלא עשינו אף פעם קודם.