מחיר אי שילוב החברה הערבית במשק נאמד בכ-40 מיליארד שקל בשנה, כך מסרה הבוקר (שני) השרה לשוויון חברתי, מירב כהן, בוועדה המיוחדת לענייני החברה הערבית בראשות ח"כ מנסור עבאס. הדיון בוועדה עסק בתכנית 922 לפיתוח כלכלי של החברה הערבית, אשר על פי נתוני המשרד לשוויון חברתי מומשה בשיעור של 90%, ובתוכנית החומש שצפויה להיכנס לתקציב הקרוב.
על פי הנתונים שהציג ראש הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים, חסאן טואפרה, לוועדה, תוקצבה החלטה 922 בסכום של כ-10.7 מיליארד שקלים, מהם הוקצו בפועל כ-9.6 מיליארד שקלים: 4.58 מיליארד שקלים עבור תשתיות פיזיות, 1.08 מיליארד עבור תעסוקה וכלכלה, 1.14 מיליארד עבור חינוך והשכלה גבוהה, 1.38 מיליארד עבור חברה וקהילה ו-1.41 עבור העצמת רשויות מקומיות.
למרות שיעור היישום הגבוה, טואפרה טען כי "אנחנו מבינים שאנו ניצבים לא רק מול בעיית תקציב, אלא מול צורך לפתור את בעיות השורש העמוקות של החברה הערבית". גם השרה כהן הבהירה כי "האתגר הוא לגבש את תכנית 923 ההמשכית, ולטפל בתחומים שלא טופלו כמו בריאות, רווחה, אלימות נגד נשים ועוד". השרה סיכמה ואמרה כי היא מצפה שהתכנית החדשה תפתח דף חדש עם הציבור הערבי בישראל ותצליח לצמצם את הפערים.
טואפרה אף הציג את ההישגים המרכזיים של תוכנית 922, על פי חלוקה למשרדי הממשלה המבצעים, ביניהם ביצוע של מעל 86 פרויקטים להקמה ושדרוג תשתיות ביוב, תקצוב 128 פרויקטי מוסדות ציבור, והשלמת בנייה של 26 מתוכם, תכנון תכניות מתאר ב-20 רשויות מקומיות, ביצוע 82 פרויקטי כבישים עירוניים והשקעה של 400 מילון שקלים באזורי תעשייה ביישובי המיעוטים ועוד.
טופארה פירט גם על הישגים בתחם החינוך, ביניהם: תקצוב השכלה גבוהה בחברה הערבית בכ-550 מיליון שקלים והשגת כל יעדי המל"ג לשיעור הסטודנטים, תקצוב בתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים ב-1.5 מיליארד שקלים, והוספת 130 מיליון שקלים לחינוך בלתי פורמלי ב-76 רשויות, בנייה של כ-55 מעונות יום ביישובי המיעוטים ועוד.