מדינת ישראל נמצאת בפיגור אחרי מדינות העולם במתן חופשות לידה לגברים - כך עולה מסקירה עדכנית של מרכז המחקר והמידע של הכנסת, שהגיעה היום (ראשון) לידי N12. בעוד שברבות מהמדינות המפותחות הממשלות מעודדות אבות להישאר בבית אחרי לידת ילדיהם, בארץ חופשות לידה לגברים נחשבות לפריווילגיה והן נדירות ביותר.
בהשוואה הבינלאומית שערכו חוקרי המ.מ.מ, עבור הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, עולה כי חופשות אבהות הופכות רווחות יותר בשנים האחרונות בחו"ל, בעיקר במדינות המפותחות. יותר מ-80% מהמדינות החברות בארגון ה-OECD הציעו לאבות בשנת 2018 חופשת אבהות בתשלום, או חופשה ייעודית במסגרת חופשת הורות בתשלום, והאורך הממוצע של חופשת אבהות בקרב המדינות שמציעות אותן הוא 8.3 שבועות, תמורת תשלום ממוצע בשיעור 69% מהשכר של העובד.
הסדרים כאלה "יכולים להגביר את מעורבות האבות בטיפול בילדיהם גם לאחר תקופת הלידה, ובכך לתרום לאיזון טוב יותר בין עבודה לחיים אישיים אצל האבות, ולסייע בצמצום אי-השוויון בשוק העבודה", נכתב בסקירה.
בישראל לעומת זאת אבות אינם זכאים לחופשה ייעודית בתשלום. עובד רשאי להיעדר מעבודתו עד חמישה ימים בלבד מהיום שלאחר יום הלידה, וגם זה על חשבון ימי החופשה והמחלה שלו. האם אמנם יכולה להעביר חלק מתקופת הלידה וההורות לה היא זכאית למימוש על ידי האב, ואולם, פחות מאחוז אחד ממקבלי דמי הלידה הם גברים, נכון ל-2018. באותה שנה קיבלו 1,266 גברים דמי לידה, לעומת כ-134,500 נשים.
הגברים רוצים חופשות לידה
על פי נתוני הדוח, מכל 100 גברים שהוצעה להם חופשת אבהות בשנת 2016, ב-11 המדינות החברות ב-OECD לגביהן קיים מידע על ניצול הזכאות, 55 גברים מימשו את זכאותם. נתונים אלו, טוענים ב-OECD, מעידים על שיעורי מימוש גבוהים יחסית, היות שחלק מהאבות עשויים שלא לעמוד בתנאי הזכאות ואחרים עשויים לבחור לממש זכאות לחופשה אחרת המוצעת על ידי המעסיקים.
סלובניה מובילה את הטבלה בניצול הזכאות לחופשות לידה לגברים, עם 92%. אחריה ממוקמות המדינות הנורדיות שוודיה, פינלנד ודנמרק עם אחוזי ניצול של יותר מ-70%. אחוזי הניצול הנמוכים ביותר מבין מדינות אלה היו בהונגריה, עם 24%. בישראל, כאמור, הנתון עמד על עשיריות אחוז. לצידה של ישראל גם ארצות הברית, ניו זילנד, סלובקיה ושווייץ לא מציעות חופשה ייעודית בתשלום לאבות.
כדי לעודד חופשות אבהות – לא רק אחרי הלידה, אלא גם בשלבים מאוחרים יותר – האיחוד האירופי קבע הנחיות חדשות בנוגע לחופשת אבות, שייכנסו לתוקף באוגוסט 2022. הדירקטיבה החדשה תחייב את המדינות להבטיח אפשרות למימוש חופשת ההורות באופנים גמישים. לפי הוראות החדשות, על המדינות החברות באיחוד האירופי יהיה להבטיח לעובדים להם נולד ילד זכות לחופשת אבהות שאורכה 10 ימי עבודה מינימום.
בנוסף, ההנחיות החדשות באיחוד האירופי קובעות כי על המדינות יהיה להבטיח שעובדים יוכלו לבקש הסדר עבודה גמישה לצורכי טיפול בילדים עד גיל שמונה לכל הפחות (וכן לצורך טיפול באדם אחר התלוי בהם). מעסיקים יצטרכו להשיב על הבקשה תוך זמן סביר, ובמקרה הצורך לנמק את הסירוב לבקשה או את דחיית מועד מימושה.