תחזית אופטימית לכלכלה: התוצר של מדינת ישראל צפוי לצמוח ב-5% בשנת 2021 וב-4.5% נוספים בשנה שאחריה – כך עולה מסקירה עדכנית שמפרסם היום ארגון ה-OECD על ישראל. בארגון מציינים את מבצע חיסוני הקורונה המוצלח של ישראל כנקודת החוזקה המרכזית, שאיפשרה פתיחה מוקדמת יחסית לעולם של המשק.
סקירת ה-OECD מגלה שהמדינות החברות בארגון נמצאות בממוצע בפיגור ניכר אחרי ישראל בפתיחה המחודשת של המשק. עם זאת, ישראל לא נהנית מהיתרון היחסי הזמני הזה: עורכי הסקירה מסבירים כי ככל ששאר העולם יתקדם במבצע החיסונים והמשק הגלובלי ייפתח, כך ייטב לכלכלה הישראלית, שתוכל להגדיל משמעותית את ייצוא שירותי ההייטק שלה.
ולמרות הצפי החיובי, בארגון מציינים לשלילה את אחוזי האבטלה בארץ, שנותרו גבוהים. לפי ה-OECD, "שיעור האבטלה יתחיל לרדת ב-2021, אבל גם בסוף 2022 הוא ישאר ברמה גבוהה יותר מכפי שהיה טרום המשבר". עוד נכתב כי "האבטלה נותרה גבוהה בעיקר בענפים כמו בידור ואומנויות או אירוח. עם זאת, הביקוש לעובדים התחזק, ומספר המשרות הפנויות גבוה יותר מכפי שהיה לפני המשבר".
אחת המגמות שפגעו בכלכלה הישראלית בשנת הקורונה הייתה הירידה התלולה בצריכה הפרטית. הישראלים הידקו את החגורה וקנו ב-2020 בשיעור של 9.5% פחות, ואכן בשנת 2020 חוותה ישראל צמיחה שלילית של 2.5%. אלא שכעת ב-OECD מעריכים שהביקושים הסמויים ימומשו והצריכה הפרטית בישראל תעלה ב-9.7% עד סוף 2021 ותמשיך לצמוח ב-6.5% בשנת 2022.