לקנות דירה בגילי ה-20, להרוויח עשרות אלפי שקלים בחודש ולקבל הטבות שרובנו יכולים רק לדמיין: העבודה בהייטק הפכה לחלום הישראלי החדש, אך רבים מוותרים עליו מתוך אמונה שבלי תואר בלתי אפשרי להשיג אותו. אולם משיחות עם הייטקיסטים עולה תמונה הפוכה - גובה המשכורת ממש לא תלוי במה למדתם באקדמיה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"יש הרבה אנשים שמאמינים שהם לא יכולים אישית, שזה משהו שהוא קשה, בין אם בגלל תואר או שסתם צריך להיות חכם בשביל זה, האמת היא שלא", כך טוען טל עפרוני בן ה-24, שעובד כמפתח אתרים בחברת פרימיטר81, ונכנס בגיל צעיר לעולם ההייטק - ללא תואר במחשבים וגם לא אחרי שירות ביחידת מודיעין יוקרתית. אז איך הוא נכנס לתחום? "עשיתי הכשרה של 8 חודשים בתחום הפיתוח של אתרים ושרתים".

גם דניאל קלאורה בן ה-38, ששימש במשך שנים כמסעדן ושיווק יינות באינטרנט, נכנס להייטק בגיל 35 לאחר שפוטר מעבודתו. הוא עשה כמה קורסים ובעיקר לימד את עצמו, והיום הוא עובד כמפתח ווב, בחברת ההייטק "פלוס500".

עובדים בהייטק, משרה נחשקת, משכורת גבוהה, משרדים (צילום: החדשות12)
טל עפרוני. מתכנת כבר בגיל 24 | צילום: החדשות12

"אני יכול להגיד שאני מרוויח כיום מעל ל-20 אלף שקלים, וזה די יפה לבן אדם שלא הגיע עם תואר", סיפר קלאורה. "לא הכרתי את הדברים האלה של ההייטק, שזה חדר כושר צמוד, כל מיני הטבות ובתקופת הקורונה נגיד הציעו לי אפילו שירותי בייביסיטר, רק כדי שאני אוכל לעבוד מהבית".

אז איך באמת השכר? לפי אתר ג'וב מאסטר, משכורת של מפתח מתחיל נעה בין 15 אלף ל-20 אלף שקלים, לאחר שלוש שנות ניסיון היא מטפסת ל-23 עד 30 אלף שקלים, ו-6 שנות ניסיון או תפקידי ניהול יניבו משכורת של 30 אלף שקלים וצפונה. 

ומי שנמצא בקצה הפירמידה של המרוויחים בהייטק הם אנשי הסייבר - שמרוויחים מעל ל-30 אלף שקלים בחודש וגם שם לא חייבים ניסיון.  בענקית הסייבר "צ'ק פוינט" הגדילו לעשות והקימו מערך שמכשיר עובדים בלי ניסיון, ואף הכריזו שיגייסו השנה 600 עובדים נוספים.

דקלה ברדה, חוקרת סייבר ב"צ'ק פוינט", סיפרה: "מה שאיפשר לי להתברג בעולם ההייטק ללא שום ניסיון הוא בעצם הרצון שלי ללמוד. כשאני הגעתי ל'צ'ק פוינט' החברה בעצם הכשירה אותי לעולם הסייבר ופתחה את הדלת בפני לעולם שלם".

עובדים בהייטק, משרה נחשקת, משכורת גבוהה, משרדים (צילום: החדשות12)
דקלה ברדה, נכנסה לתחום בזכות הרצון ללמוד | צילום: החדשות12

"צ'ק פוינט" לא לבד: כיום בישראל יש כ-370 מרכזי פיתוח של ענקיות טכנולוגיה בינלאומיות וכמעט כולן עם מחסור בעובדים. באינטל הודיעו רק אתמול על גיוסים של 1,000 עובדים בשנה הקרובה, שבועות ספורים לאחר שהכריזו על גיוס 400 עובדים נוספים לחברת הבת "הבאנה לאבס". בענף ההייטק הישראלי כולו יש 13 אלף משרות פנויות, וגם אם לא השתחררתם בדיוק מהצבא, או שאתם גרים במרכז הארץ - ישמחו להעסיק אתכם אם תמצאו מתאימים.