אדי שלומוב, בן 47, אובחן עם סרטן ריאות קשה ביותר עם גרורות למוחו. הוא עבר סדרת בדיקות קשות ונאלץ להתמודד מול רפואה שמרנית. מצבו הידרדר בקצב מהיר, והתפנית בסיפור הגיעה דווקא מימית אומר, מנהלת השכר במקום עבודתו, חברת שטראוס, שבעצמה חלתה בסרטן לפני 6 שנים. היא סייעה לו, מתוך ניסיונה האישי, לנצל את מירב זכויותיו מול חברת הביטוח שלו ולגשת לבדיקה גנטית.
הבדיקה המיוחדת שביצע אדי מצאה את סוג סרטן הריאה המדויק איתו הוא מתמודד ואת סוג הטיפול הייחודי שאותו הוא צריך לקבל. בזכות הבדיקה שביצע הותאמה לאדי תרופה מצילת חיים ולדבריו, מהיום שהוא החל לטול אותה, מצבו רק הולך ומשתפר והגידול והגרורות במח ובגופו כמעט ונסוגו לחלוטין.
הסיפור של אדי ממחיש את הגידול במעורבות של מקומות העבודה בבריאות העובדים שלהם. בשנים האחרונות יותר ויותר חברות רואות בעצמן אחראיות במידה מסוימת על איכות החיים הפרטיים של העובדים. כך לדוגמא בעת מחלת סרטן של עובד, חברות רבות מאפשרות לקבל את בדיקות גינומית חדשניות וטיפולים המותאמים אישית כחלק מהסכמי ביטוחי הבריאות הקבוצתיים שהחברה מספקת. או לחלופין, כמו במקרה של אדי, החברות לוקחות אחריות על האירוע ומכוונות את המשפחה לקבל את כל הזכויות המגיעות להן במסגרת הביטוח הממלכתי והפרטי.
אז איך מקום העבודה שלנו יכול לעזור לנו בזמן מאבק במחלה קשה ואיזה חברות נותנות את התנאים הכי טובים בתחום?
ערכנו השוואה בין הסכמי הביטוח הקבוצתיים לעובדי קופת חולים מכבי, עובדי מדינה, חברת חשמל, עורכי הדין וחברות ההייטק אינטל, קלטורה ואליין טכנולוגיות. מולם בדקנו את ביטוחי הבריאות הפרטיים המוצעים בחברות הביטוח. הנתונים מתייחסים לעובד בגיל 45.
פוליסת ביטוח הבריאות הזולה ביותר מוצעת לעובדי המדינה, המשלמים 19 שקל בלבד בחודש, מבלי להתפשר על התנאים. הביטוח לעובדי המדינה מציע את הכיסוי הגבוה ביותר לניתוח מיוחד בחו"ל, בסך 1.2 מיליון שקל. גם התנאים שלהם לכיסוי תרופות שלא בסל הבריאות ופיצוי כספי לפני השתלה נמצאים עבורם ברף העליון, בדומה לעובדי אינטל.
מקובל לחשוב שעובדי חברת חשמל זוכים לתנאים נוחים והטבות שכר. אלא שלפחות בתחום ביטוח הבריאות, הם דווקא משלמים הכי הרבה ולא בהכרח מקבלים את התמורה הגבוהה ביותר. הפרמיה החודשית של עובדי חברת החשמל עומדת על 183 שקל – הגבוהה ביותר הן השוואת מקומות העבודה והן בקרב פוליסות הבריאות הפרטיות. למרות המחיר הגבוה, זאת הפוליסה היחידה מבין מקומות העבודה שנבדקו שלא מציעה כיסוי לתרופה לפי מרשם.
ומה לגבי ביטוח הבריאות של הרופאים? עובדי קופת החולים מכבי משלמים פרמיה נמוכה של 21.40 שקל בחודש. במכבי נמצאו התנאים הנמוכים ביותר בשלושה מתוך שמונה סעיפי הפוליסה שנסקרו: ביטוח ניתוחים בחו"ל (800 אלף שקל), פיצוי כספי לפני השתלה (150 אלף שקל) וכיסוי השתלה בחו"ל (4 מיליון שקל, בדומה לעובדי מדינה). עם זאת, מוצע במכבי כיסוי נרחב יחסית של 800 אלף שקל לתרופות מרשם.
מבין חברות ההייטק שנדגמו, הפרמיה הנמוכה ביותר לעובדים היא באינטל (104 שקל) והגבוהה ביותר היא באליין (137 שקל). בעבור התוספת במחיר, עובדי אליין זכאים לתשלום גמלה חודשית גבוהה יחסית לאחר השתלה (7,500 שקל) וכן לכיסוי בדיקה גנומית בסך 40 אלף שקל. באינטל ובקלטורה אין ביטוח לבדיקות גנטיות, כמו אלה שעבר אדי.
בלשכת עורכי הדין דאגו לכיסוי הנרחב ביותר לבדיקות גנטיות, בהיקף של עד 100 אלף שקל. בהשוואת ביטוחי הבריאות הפרטיים, רק שתי חברות מתוך שבע מספקות בפוליסה המקבילה כיסוי לבדיקות גנטיות: מגדל (40 אלף שקל) ואיילון (50 אלף שקל).
מחירי ביטוחי הבריאות הפרטיים, עבור גבר עובד בן 45, ינועו בין 113 שקל בחברת הפניקס ל-172 שקל במגדל. ההצעה הטובה ביותר בסעיף ביטוח ניתוח מיוחד בחו"ל היא של מנורה ו-AIG – 1.2 מיליון שקל. מנורה מובילה גם בגובה הגמלה החודשית המשולמת לאחר השתלה (7,500 שקל). מרבית חברות הביטוח מספקות כיסוי השתלה בחו"ל בסביבות 5 מיליון שקל, חוץ מהפניקס עם 3.1 מיליון שקל. מגדל ואיילון הן היחידות שמכסות תרופות מרשם שנמצאות בסל.
אז כשאתם בוחנים את התנאים במקום העבודה שלכם, שימו לב שאתם מסתכלים גם על ביטוח הבריאות שאתם מקבלים – במקרים מסוימים זה יכול להיות שווה יותר מדברים אחרים.