אדריאן ברמבילה (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של אדריאן ברמבילה)
אדריאן ברמבילה | צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של אדריאן ברמבילה

אדריאן ברמבילה מרוויח את מרבית הכנסתו הפסיבית מאפילייט (שיווק שותפים)

שוויו הנקי  של אדריאן ברמבלה( 32) הוא כ -4 מיליון דולר. הוא לא התחיל עם מיליונים: בגיל 21 הוא הרוויח 27,000 דולר לשנה כנציג שירות לקוחות בחברה לתכנון פרישה. כיום יש לו שלושה מקורות הכנסה עיקריים: השקעות, נדל"ן להשכרה וחברה למסחר אלקטרוני.

למרות ששלושת המקורות מייצרים סכום כסף מכובד, בשנת 2020 יצר ברמבילה מקור הכנסה נוסף בו הרוויח כ- 750,000 דולרים: אפילייט.

השיטה מאוד פשוטה: ברמבילה משתף קישורים למוצרים שונים בבלוגים שלו, בפלטפורמות במדיה החברתית ובמיילים, והוא מרוויח עמלה מאנשים שקונים את המוצרים דרך הקישורים שהוא נותן.

שרון צונג (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של שרון צונג)
שרון צונג | צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של שרון צונג

שרון צ'ונג מרוויחה הכנסות פסיביות מנדל"ן להשכרה

שרון צ'ונג השקיעה בנכס הראשון שלה בשנת 2013 בעזרת אחיה, ששילם מחצית מהמקדמה. היא הצליחה להחזיר לו בחזרה את הכסף כדי שתוכל להחזיק את הנכס במלואו על שמה. משם המשיכה טסונג לחסוך כסף לרכישת נכסי מגורים נוספים להשכרה. כיום היא בת 30 ובבעלותה תשעה נכסים הכוללים 13 יחידות בסך הכל. השווי הנקי הנוכחי שלה עומד על 1.1 מיליון דולר.

למרות שהיא גרה במילפיטאס, קליפורניה, רוב הנכסים שלה אינם נמצאים במדינה בה היא חיה. להיפך,  היא מחפשת אך ורק עסקאות בסכומים שהיא יכולה להרשות לעצמה, באזורים שיש להם פוטנציאל לגידול אוכלוסייה.

הגישה הזו אפשרה לה לרכוש חלק מהנכסים שלה במזומן, ועזרה לה להגביל את מספר המשכנתאות שיש לה. למרות שיש לה עוד מקורות הכנסה, צעונג אומרת שרוב ההכנסה הפסיבית שלה מגיעה מנכסי השכירות שלה. היא מתעדת ומלמדת אחרים כיצד לייצר הכנסה פסיבית באמצעות הבלוג האישי שלה

 

ג'רמי שניידר (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ג'רמי שניידר)
ג'רמי שניידר | צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של ג'רמי שניידר

ג'רמי שניידר מרוויח הכנסות פסיביות מהשקעה בקרנות TDF

ג'רמי שניידר (40) עשה את הונו כשמכר אתר מקוון לפרסום נכסים להשכרה. הוא וכר אותו בגיל 34, ויצא עם רווח של  שני מיליון דולר בכיס. מאז לא עבד בעבודה רגילה בין 9 ל -5. הוא הצליח לחיות מהשווי הנקי שלו, תוך הכפלתו בשש השנים האחרונות, על ידי השקעה מחודשת של הרווחים.

כמו לשני הראשונים, גם לשניידר יש שילוב של כמה מקורות הכנסה, אך מקור ההכנסה הפסיבי העיקרי שלו הוא השקעה ב. קרנות אלו מתאימות אוטומטית את תמהיל הנכסים שלהן לתיק שמרני יותר ככל שמשקיעים מזדקנים או מתקרבים לגמלאות.

בארץ, הכלי הזה לא קיים, אך ניתן להשקיע בשוק ההון בכמה חלופות אחרות הכוללות קופות גמל להשקעה, קרנות נאמנות, תיקי השקעות מנוהלים בבית השקעות, ומסחר עצמאי בבורסה.

שניידר טוען כי הוא מגביל את משיכת הכסף מתיק ההשקעות ל- 4 אחוזים מידי חודש, אבל בפועל הוא מצליח לחיות גם מ- 2 אחוזים מהרווחים, מה שמקנה לו הכנסה חודשית של כ -5,000 דולר.