זה כבר כמה זמן שלגזרים שאנחנו קונים בסופר יש משהו נגדנו. למעשה, אנחנו לא זוכרים מתי לאחרונה טעמנו גזר כמו שגזר צריך להיות, כלומר מתוק. כבר חודשים שכל הגזרים שאנחנו טועמים לוקים בתפלות איומה, כאילו מישהו מצץ מהם את לשד החיים והשאיר אותם עם צבע כתום שלא מקיים את ההבטחה.
ואתם יודעים מה? אפילו לא שמנו לב לזה, עד שנתקלנו בדיון שהתפתח בקבוצת האוכל "מה הטעם - בשלנים סקרנים" בפייסבוק, החביבה עלינו מאוד, ממש בסוגיה הזאת. "בחודשים האחרונים אני מתאכזב מכמעט כל גזר שאני קונה. לרוב יש להם טעם רע והם הולכים לפח. (...) מישהו יודע מה נסגר עם הגזר?" נכתב שם, ובאותו רגע נפל לנו האסימון והבנו שמרק העוף שלנו כבר לא מתקתק, סלט הגזר שלנו דורש הרבה יותר סוכר מפעם ובאופן כללי גזר הוא כבר לא ירק שהיד שלנו נמשכת אליו כשהוא חתוך יפה בצלחת.
אז מה קרה? מי עשק את מתיקותו של הגזר והשאיר אותנו עם מקלות כתומים עציים ומבאסים? פנינו למאיר יפרח, מזכיר ארגון מגדלי הירקות ויו"ר ענף הירקות במועצת הצמחים, שיפתור לנו את התעלומה, וכך גילינו שאנחנו לא מדמיינים, ושאומנם הגזרים שנמכרים בתקופה הזאת בשנה מתוקים הרבה פחות מהרגיל. "הגזר שנמכר עכשיו הוא גזר של סוף עונת הקיץ", כך הוסבר לנו. "בגלל החום, הגזר גדל במהירות ולכן מצטברים בו פחות סוכרים". אז עד מתי נגזר עלינו להיתקע עם הגזרים הבינוניים? למרבה השמחה לא עוד זמן רב. "בימים הקרובים יגיעו לרשתות השיווק ולמרכולים הגזרים של עונת החורף, שהם מתוקים יותר", מבטיח יפרח. ואתם יודעים מה? אנחנו מבטיחים לוודא שהוא גם יקיים.