שירות התעסוקה פרסם הבוקר (שני) את רשימת הערים בעלות שיעור האבטלה הגבוה ביותר בחודש ינואר. נוסף על כך, הוא פרסם את רשימת הערים שבהן שיעור האבטלה עלה בצורה המשמעותית ביותר בין דצמבר לינואר. ניתן לראות שבין הערים הנפגעות ביותר נמצאות אילת וטבריה, ערי תיירות שהתעסוקה בהן נעצרה ובערים חרדיות וערביות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בראש רשימת הערים עם שיעור האבטלה הגבוה ביותר ניצבת אילת, עם שיעור דורשי עבודה של לא פחות מ-40.4%. שנייה ברשימה, בפער של כ-10%, ניצבה ביתר עילית עם שיעור אבטלה של 30.9%, ואחריהן אום אל פחם (29.8%), נצרת (29.6%), טבריה (27.8%) ועכו (27.8%).
בין 15 הערים המובילות ברשימה - 4 הן ערים חרדיות (ביתר עילית, אלעד, בני ברק ומודיעין עילית). ב-2 מהן שיעור חרדים גבוה (ירושלים ובית שמש), 5 מהן ערים ערביות (אום אל פחם, נצרת, שפרעם, טייבה ורהט), ואחת עם שיעור ערבים גבוה (עכו). כלומר, 12 מתוך 15 הערים שמובילות בשיעורי האבטלה הן ערביות או חרדיות.
גם ערי התיירות בראש הרשימה. נוכח העובדה שהענף היה סגור כולו במהלך חודש ינואר, שתי ערי התיירות המובילות בישראל רשמו שיעורי דורשי עבודה גבוהים: אילת במקום הראשון עם 40.4% וטבריה במקום החמישי עם 27.8%.
שירות תעסוקה הכניס לרשימה רק ערים שמספר תושביהן הוא יותר מ-40,000, ואשר רשמו את שיעורי האבטלה הגבוהים ביותר במהלך חודש ינואר, שהיה כולו תחת הסגר השלישי שהחל ב 27.12 והסתיים ב 7.2.
הערים עם הקפיצה הכי גדולה באבטלה
שירות התעסוקה פרסם גם את רשימת הערים ששיעור האבטלה שבהן עלה בצורה המשמעותית ביותר מחודש דצמבר לינואר. כלומר, הערים שהסגר פגע בהן בצורה הקשה ביותר. כלל ערי ישראל נפגעו כתוצאה מהטלת ההגבלות, אולם ארבע ערים נפגעו יותר מכולן עם עלייה של יותר מ-4%.
ארבע הערים שנפגעו הכי הרבה הן ערים חרדיות: ביתר עילית עם עלייה של 5.8% בשיעור המובטלים, אלעד (5.1%), מודיעין עילית (4.8%) ובני ברק (4.5%). אחריהן ברשימה ניצבות קריית גת (3.6%), בית שמש (3.6%), אילת (3.4%), ראש העין (3.1%) ועפולה (3%).
לטענת ד"ר גל זהר, מנהל מחלקת המחקר והמדיניות בשירות התעסוקה, הסיבה לקפיצה הגדולה בערים החרדיות במהלך חודש ינואר, טמונה בעובדה שבינואר הוטלו הגבלות נוספות על המשק הישראלי שעיקרן סגירת מערכת החינוך. רבים מתושבי הערים החרדיות מושפעים ממנה בשל היותם עובדי חינוך והוראה או בעקבות יציאתם לחל"ת נוכח סגירת מוסדות החינוך שהצריכה השגחה הורית. לעומת זאת, ענפי התיירות, המסחר והשירותים היו סגורים עוד בחודש דצמבר, ולכן שיעור דורשי העבודה הגבוה הופיע בערים הערביות, באילת ובטבריה עוד בחודש דצמבר.
על אף הנתונים הקשים, מנכ"ל שירות התעסוקה רמי גראור, טוען שיש מקום לאופטימיות: "שירות התעסוקה צופה כי עם פתיחת המסחר, המלונאות ומערכת החינוך, שיעור דורשי העבודה בהן יירד באופן משמעותי כבר בשבועות הקרובים. כך, נוכחנו בהשפעת מדיניות האיים הירוקים על כלכלת אילת, כך גם נוכחנו בהשפעת פתיחת ענפי המסחר והתיירות בחודשים הקודמים על כלכלות הערים הללו".