כבר שנים שידין חלפין עובד בתחום המסעדות. הרבה שנים עבד במסעדת שף, עבר לתחום הבשר והניהול העסקי עד שקיבל אומץ והחליט לפתוח מסעדה שלו. "לפי שנתיים וחודשיים פתחתי את העסק שלי", סיפר ידין ל-N12. היום הוא נאלץ לסגור אותו, הקורונה שברה גם אותו. עכשיו, כשהוא עומד בין שברי החלום שהיה לו, הוא רק מבקש - "בואו לקנות את הציוד שלי".
"פתחתי מסעדה שהיא גם מעדנייה שאפשר לשבת במקום וגם לקחת את האוכל הביתה", תיאר ידין. הלקוחות שהיו לו הם דווקא תלמידים, משלושת בתי הספר הצמודים לעסק שלו, וכבר בתחילת הקורונה עם סגירת מערכת החינוך העסק שלו קיבל מכה קשה.
"התלמידים נתנו נפח גדול וזה הורגש מאוד, לא הצלחתי לעשות התאמה וכמה שלא ניסיתי להמציא את עצמי מחדש לא הצלחתי", סיפר. "רק הבנתי שאני חופר בור גדול יותר, וכל המענקים וההלוואות שקיבלתי לא היו שווי ערך להוצאות שהוצאתי".
ידין קיבל החלטה קשה לסגור את העסק, במקביל, כדי לצמצם את ההוצאות הגבוהות בתקופה האחרונה, החליט למכור את כל הציוד של העסק שלו. "אני מוכר את כל ציוד המטבח שיש לי: תנורים, מקררים, עמדות, סכינים, כל מה שיש במסעדה. הכול מהכול". המחירים כמובן נמוכים במיוחד: "פחות מ-50% ממה שאני רכשתי. הציוד של המסעדה עלה מאות אלפים וקשה לוותר עליו ככה בקלות".
אבל עם כל הקושי, ידין נשאר אופטימי. למרות המשבר שהוא חווה כרגע הוא לא מוותר על החלום שלו והוא בטוח שיחזור לעסוק בתחום: "אני מאוד אוהב את התחום ואני אתעסק בזה בדרכים אחרות: סדנאות, אירועים פרטיים. עדיין בתחום הזה אבל בדרך קצת פחות מורכבת".
המכירה מתבצעת מהמסעדה של ידין: מושב קדרון, רח' הדר 29, מוזמנים ליצור איתו קשר: 054-2050475