האומנית המודרנית כריסטה קים מכרה לאחרונה בית בסכום שמוערך ביותר מ-500 אלף דולר. זה אולי נשמע לכם רגיל, אך מדובר בעסקה יוצאת דופן: הבית שאותו מכרה קים הוא למעשה יצירה דיגיטלית מקורית, כחלק מטרנד ה-NFT, והיא קיבלה עבורו 288 את'ר, מטבע קריפטו ששוויו עמד אתמול (רביעי) על 1,800 דולר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
היצירה שנקראת "בית המאדים" היא רק חלק קטן מחזון גדול הרבה יותר של קים, ובו המציאות הרבודה הולכת לשחק תפקיד מרכזי בחיים של כולנו, כך היא הסבירה לאחר מכן בריאיון לרשת התקשורת האמריקנית CNBC.
"כרגע הדרך להציג הרבה מיצירות ה-NFT מאוד מוגבלת, הן מוצגות כקובץ דיגיטלי, רישום יפהפה או סרטון על המסך שלך, אבל הכוונה שלי הייתה להסתכל מעבר לכך", אמרה קים בריאיון. "אני צופה שאנחנו נעבור לאורח חיים של מציאות רבודה בתוך זמן קצר מאוד. בית המאדים הוא למעשה הדור הבא של אומנות ה-NFT".
קים מדמיינת שהבעלים החדש של "בית המאדים" יוכל להעלות את הקובץ למטאברסים, כלומר לעולמות דיגיטליים בתלת ממד, וכך לחוות את הנכס הדיגיטלי שלו שם, ולא רק לצפות בו על צג המחשב.
המטאברס הוא מושג לא פורמלי שמתאר יקום וירטואלי משותף וסוחף, שחברות כמו רולבוקס ופורטנייט פועלות כדי לפתח. טכנולוגיות של מציאות רבודה או מציאות וירטואלית הן מרכיב מרכזי בחוויה שאותם עולמות אמורים לספק לנכנס אליהם.
"אנחנו כולנו הולכים לקשט את הסביבה שלנו ואת המרחב האישי שלנו", טענה קים. "בדיוק כמו קעקועים, אנשים מבטאים את עצמם באמצעות קעקועים, זה סוג של אומנות. ובכן, אנשים הולכים לבטא את עצמם גם באמצעות נכסים דיגיטליים, יצירות מעוצבות, אופנה ואקססוריז".
זו לא הפעם הראשונה שיצירה דיגיטלית נמכרת בסכומים דמיוניים, כחלק מטכנולוגיית ה-NFT. רק לאחרונה פורסם כי האןמן הדיגיטלי ביפל מכר סרטון "מקורי" באורך 10 שניות תמורת 6.6 מיליון דולר.