תיקון לחוק שכמעט עובר כמחטף, דיונים סוערים בממשלה וחוסר כבוד בין הדרג המקצועי באוצר לשר הממונה: זה אולי התיאור שהכי מתקרב למדויק למה שהתרחש הלילה בוועדת השרים לחקיקה ובדיונים הפוליטיים בממשלה על אישור השינוי בחוק שיאפשר תוספת סכומים לעצמאים ולבעלי עסקים רבים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הכנסת בעצם אישרה הלילה בקריאה שנייה ושלישית את ההצעה שלפיה גובה המענקים הסוציאליים לשנת 2021 ייקבע לפי השנה שבה ההכנסות היו גבוהות יותר בין השנים 2018 או 2019, ולא לפי 2019 בלבד. התיקון צפוי להשלים תוספת לבעלי העסקים שקיבלו הודעות על קיצוץ בגובה המענק. מטעם שר האוצר מציינים כי אם הוגשו דוחות גם לשנת 2018 וגם לשנת 2019 - אזי המערכת תיחשב באופן אוטומטי לפי כל שנה ותיתן את המענק הגבוה מביניהם עד חודש יוני הקרוב.
אלא שבפועל, הדיונים על הנושא היו כל כך סוערים שכלל לא היה ברור שהתיקון יעבור. כ"ץ ניסה להעביר את התיקון בתוך אישור חוק על נושא אחר לגמרי - חוק צד"ל. בכחול לבן זעמו על הניסיון למחטף, ודרשו דיון בוועדת השרים לחקיקה מחדש ולא מיד בכנסת.
במהלך הדיון בוועדה לא הובאה עמדתם של גורמי המקצוע באוצר, כי כ"ץ טען שהם לא עונים לו לטלפונים לאורך כל הלילה. המשנה ליועמ"ש, רז נזרי, ביקש להעלות לדיון את היועץ המשפטי של האוצר, אסי מסינג, אולם כ"ץ סירב לצרף אותו בטענה שמסינג אינו גורם מקצועי.
ניזרי: "גורמי המקצוע לא נשמעו כאן בוועדה, זה חושף אתכם משפטית. יש כאן הצגה חסרה של דברים, יש מישהו על הקו שמוכן לדבר ואתם לא רוצים להעלות אותו (מסינג)".
כ"ץ: "אנחנו מנסים להעלות את כולם, הם לא עונים. הנה אני מתקשר ליוגב (מאגף התקציבים) והוא לא עונה!".
לפי גורמים שנחשפו להתנהלות מאחורי הקלעים מסינג חיכה במשך שעות ארוכות שיאפשרו לו להצטרף לדיון ולהביע את התנגדותו להצעה המובאת לשרים, אולם כ"ץ סירב. בסופו של דבר מי שהציג את ההצעה כגורם המקצוע הוא יועצו האישי של כ"ץ, בזמן שכ"ץ עצמו אמר לשרים שראש אגף התקציבים אינו עונה לטלפונים שלו.
בסופו של דבר ההצעה אושרה לאחר שגם כחול לבן החליטו לתמוך במהלך. גורמי המקצוע באוצר הביעו את התנגדותם לאורך היממה האחרונה בטענה שההצעה תביא לעלות עודפת של כחצי מיליארד שקלים.