שלומי בן חיים, מייסד ומנכ"ל JFrog עשה את זה בגדול. הוא הקים את החברה ב-2008 יחד עם יואב לנדמן ופרדריק סימון, הוביל אותה במשך 12 שנים, עבר איתה עליות וירידות והנפיק אותה לפני ארבעה חודשים לפי שווי של 4 מיליארד דולר, אחרי שלקראת ההנפקה היא הוערכה ב-3 מיליארד דולר. כעת החברה שווה כבר 6 מיליארד דולר, ובן חיים אחראי על הצפת ערך פנומנלית למייסדים, למשקיעים ולעובדים (שהאופציות שלהם נכנסו עמוק לכסף).
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שלומי בן חיים, יואב לנדמן ופרדריק סימון הקימו את ג'יפרוג ב-2008 במטרה לפתור בעיה מאד מוכרת וכואבת בעולם התוכניתנים, שקפצו בשמחה על הפתרון החדש לעדכוני תוכנה אוטומטיים. מכיוון שהמוצר הראשוני היה בקוד פתוח הם נהנו מחדירה מהירה לשוק "עם הקוד הפתוח נכנסנו לארגונים הכי גדולים בעולם עוד אפילו לפני שגייסנו את הסיבוב הראשון שלנו".
ג'יפרוג שמעסיקה 700 עובדים, הפכה בין רגע לאחת החברות הישראליות הגדולות בעולם עם שווי של 6 מיליארד דולר. בן חיים לא נח - "אני חושב שהשווי של ג'יפרוג משקף את הערך ההתחלתי של החברה. פוטנציאל השוק שלנו ענק".
גם את הטענה ששווי החברות הטכנולוגיות ככלל מנופח בגלל הקורונה הוא מנפנף. "אני שואל את עצמי כל יום את השאלה הזאת" הוא מודה, אבל בסופו של דבר מאמין שחברות הטכנולוגיה מאפשרות את החיים מרחוק שאליהם פנינו מועדות והמשקיעים רואים בהן את העתיד וגם משקפות חסינות.
"מאז ההנפקה אני בודק את שווי המניה כל יום בשביל הגילוי הנאות" אומר בן חיים ומחייך "זו מציאות אחרת". בן חיים מאמין שגל ההנפקות של חברות הטכנולוגיה הישראליות עושה רק טוב לכלכה המקומית ושזו רק ההתחלה "ישראל הפכה להיות מ-startup nation ל-software nation".
ואיך הוא רואה את עתיד החברה? "ג'יפרוג לא תרגע עד שלא נגשים מה שנועדנו לעשות" מסכם בן חיים "יש לנו עוד אתגר גדול בכל מה שקשור לסקיוריטי, בכל מה שקשור ל-IOT, בכל מה שקשור להתפרש על שוק שרק מגרד את קצה הקרחון. בסוף מדובר על כל בן אדם וכל מכשיר שנמצא היום בעולם המודרני".