זה כנראה הדבר הבא בעולם הפירות והירקות: מכונה מפלצתית במקצת שמטרתה אחת – לבדוק אם התוצרת בשלה ואיכותית. אם עד היום היינו קונים אבוקדו מבלי לדעתם אם הוא בשל, אם הא יבשיל, ואם הוא טעים, המכונה של חברת "עשת אילון" שפותחה על יד המכון הוולקני, מאפשרת בדיקה מיוחדת שלא פוגעת במוצר, כך גם לגבי אננסים וליצ'י.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אנחנו יכולים לגלות תכולה של מרכיבי איכות פנימיים", הסביר ד"ר זאב שמילוביץ, חוקר במכון הוולקני. "למשל באננס זה סוכר, באבוקדו זה תכולת חומר יבש שהיא אומרת אם האובקדו יבשיל כהלכה ויהיה טעים. אם אין לו מספיק חומר יבש, הוא לא יתרכך כהלכה, או יתרכך ולא יהיה טעים".
כל המוצרים נכנסים למכונה, שיודעת כמו ברנטגן, מה קורה בפנים. אם הפרי אינו בשל הוא יוצא לערימה נפרדת מאלו הבשלים. "האבוקדו שיצא פה", מסביר מנשה תמיר, בעלי "עשת אילון", כשהוא מצביע על הערימה הפגומה, "זה אבוקדו שלא יבשיל, שאחוז החומר היבש שלו נמוך ולכן גם כשהוא יתרכך הוא לא יהיה ראוי למאכל".
המכונה הזו, שעולה בין 700 אלף למיליון שקל, לא תגיע לשווקים או לרשתות השיווק, אלא תתאפשר לקנייה בעיקר בקרב חקלאים ובתי אריזות. "כאשר בתי אריזה בארץ יכניסו את המערכות האלה לאריזה, כל פרי בודד ייבדק על ידי המכונה בצורה בלתי הרסנית ורק הפרי הטוב יגיע לשוק", טען תמיר.
המכונה כאמור יודעת למיין לא רק אבוקדו אלא גם מוצרים נוספים כמו אננס או ליצ'י. לפחות בבדיקה מהירה של תוכנית חיסכון, על שני אננסים בודדים משתי הערימות, נראה שהמכונה יודעת מה היא עושה. האם זו הטכנולוגיה שתמנע מאיתנו לשלם כסף על ירקות ופירות ולהתאכזב בבית?