חמישה ימים בדיוק חלפו מאז פתחו המסעדות את שעריהן ומטבחיהן, ועושה רושם שהקהל התגעגע מאוד. אחרי תקופה ארוכה שבה ניתן היה לאסוף אוכל רק בטייק-אווי, הזמנת מקום במסעדות ברחבי הארץ הופכת להיות משימה של ממש. מאות אלפים יבקרו בשבועות הקרובים במסעדות, והסיכוי לתפוס מקום קיים בחלק מהמקומות רק אחרי פסח.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אנחנו מלאים", אומר לנו תומר אגאי, השף של מסעדת "סנטה קטרינה". "ואנחנו מלאים קדימה בצורה יפה. כמובן שזה שמח ונעים ומחמם את הלב אבל יש לנו לכסות על שנה שלא עבדנו". כך גם מעיד מור פלד, בעלי מסעדת "רפאלו" שמספר שהם סגרו את שירות המשלוחים בשל הביקוש הגבוה. "כל יום אנחנו סוגרים את האתרים ואנחנו גם עוצרים כניסות בשלב מאוד מאוד מוקדם. אין הבדל בין אמצע שבוע לסוף שבוע".
בארבעת הימים הראשונים שלאחר הסגר, בימים ראשון עד רביעי, ביקרו במסעדות כ-150 אלף ישראלים. בסוף השבוע הקרוב, מיום חמישי ועד שבת, צפויים לבקר במסעדות 125 אלף איש. בשבוע הבא נרשמו ברחבי הארץ כבר 160 אלף סועדים, ולשם השוואה – הממוצע השבועי לפני תקופת הקורונה עמד על כ-60 אלף בלבד.
ועדיין, המסעדנים מתלוננים על כך שקשה מאוד להחזיר עובדים מחל"ת. מצבת כוח האדם לא מלאה, ולכן המסעדה לא יכולה לפעול בתפוסה מלאה. "יש מחסור ענק בארץ, לא רק אצלי, בארץ, בכוח אדם", שיתף השף אבי לוי ממסעדת 'המוציא'. "יש מסעדות שבכלל לא מצליחות לפתוח. או יש מסעדות שלא מצליחות לנהל סרוויס כראוי. יש לי חבר טוב בתל אביב שיש לו מסעדה מאוד מוכרת, הוא לא מצליח להכניס אפילו 60 אחוז מהתפוסה שהוא צריך להכניס. ויש לי עוד חבר שעובד כמלצר, הוא בעל המסעדה. זה הזוי".
אז אם תכננתם לקפוץ למסעדה בסוף השבוע הקרוב, כנראה תצטרכו להמתין הרבה זמן בתור, או פשוט לקוות שתתבטל הזמנה של מישהו אחר. כך או כך, נקווה שהמסעדות יישארו פתוחות הרבה זמן.