ה-IPO (הנפקה ראשונה לציבור) הישראלית הגדולה ביותר יוצאת לדרך: פלייטיקה תנפיק בנאסד"ק לפי שווי של 9 מיליארד דולר. ההנפקה תתבצע לפי מחיר של 22-24 דולר למניה, והחברה תעמיד 69.5 מיליון מניות רגילות לרכישה על ידי הציבור (כ-21 מיליון חדשות והיתר במסגרת הצעת מכר). החתמים המובילים יהיו הבנקים קרדיט סוויס ומורגן סטנלי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השווי להנפקה הוא כנראה "שווי פתיחה". לקראת ה-IPO השווי לרוב עולה ובמהלך המסחר ביום הראשון הוא מתרומם בעשרות אחוזים נוספים. מתוך המניות שיונפקו, 21.7 מיליון מהמניות מוצעות על ידי פלייטיקה עצמה ו-47.8 מיליון ימכרו על ידי בעל מניות קיים, כשלחתמים תינתן אופציה בת 30 ימים לקנות ממנו 10.425 מיליון מניות נוספות.
חתמים נוספים שישתתפו בהנפקה הם גולדמן זאקס, UBS, סיטי גרופ, ו-BofA Securities. כמנהלים שותפים ישמשו Baird, Cowen, Stifel ו-Wedbush Securitites.
פלייטיקה מפתחת משחקי מובייל ופלטפורמת מונטיזציה ומספר המשתמשים החודשיים שלה עומד על 35 מיליון איש. החברה נוסדה ב-2010 והמטה שלה נמצא בהרצליה. החברה מעסיקה כ-3,700 עובדים ב-19 משרדים בעולם, בישראל, אנגליה, גרמניה, ארה"ב, קנדה, רומניה ועוד. לאחרונה יצאה בקמפיין שלטי חוצות רחב במטרה לגייס כח אדם חדש לחברה - וייתכן גם ליצור עניין לקראת ההנפקה.
החברה, שהינה בין הגדולות בעולם בתחום המשחקים המקוונים, נהנית מצמיחה מרשימה בהכנסות וברווח המתואם. ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים הסתכמו ב-1.8 מיליארד דולר לעומת 1.4 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. ה-EBITDA (רווח לפני מיסים, ריבית, פחת והפחתות) עלה לכ-670 מיליון דולר - גידול של כ-40% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
קשה לגזור את הרווח המייצג של החברה, בעיקר בגלל שיש השנה הרבה הוצאות חד פעמיות (תשלומי אופציות ועוד). אבל הרווח המתואם הוא כנראה כ-600-700 מיליון דולר בשנה.
פלייטיקה נוסדה על ידי הישראלי, רוברט אנטוקול, שעדיין מנהל את החברה. בשנת 2016 נמכרה החברה בתמורה ל-4.4 מיליארד דולר לאלפא פרונטיר (Alpha Frontier) הסינית, אך אנטוקול נשאר עם החזקות מיעוט (2.6% מהון המניות). קשר ישראלי נוסף שיש לחברה הוא במרכזי הפיתוח בארץ ובכמות הגדולה יחסית של ישראלים שעובדים בחברה.
הגידול בפעילות בשנה האחרונה הוא המשך לגידול רציף בשנים האחרונות, כאשר החברה מדגישה את הרחבת כמות המשחקים שהיא מפעילה לצד שיפור איכות המשחקים. עיקר ההכנסות מגיע משחקנים בארה"ב (כ-71%) כשהיתר מגיע בעיקר מקנדה, אירופה ואוסטרליה.
פלייטיקה נסמכת על תעבורה מאפל, גוגל ופייסבוק. התעבורה מאפל ייצרה הכנסות בסך 620 מיליון דולר, התעבורה מגוגל הכניסה 605 מיליון דולר ופייסבוק הכניסה 215 מיליון דולר (מתוך הכנסות כאמור של 1.8 מיליארד דולר).