בתקופת הקורונה החנויות סגורות וכך גם הקניונים, ודווקא זה מה שגורם לתעשיית הזיופים לפרוח: אנשים פותחים בביתם הפרטי חנויות בגדים של ממש, מסבירים שהסיבה היא שהחנות הרשמית נסגרה בקורונה, ולא מספרים שהסחורה כולה מזויפת. עכשיו חברת דיזל יוצאת למלחמה בזייפנים, והיא אף סחרה לאחרונה חוקרת פרטית שתסייע להם בתביעת הענק שהגישו נגד הסוחרים, לאחר שנתקלו בפרסומים שלהם ברשתות החברתיות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בתיעודים שהגיעו ל"תוכנית חיסכון" נראית החוקרת הפרטית מגיעה לחדרים בבתים פרטיים שהוסבו לחנות בגדים. באחד מהם אפילו התברר שהמוכרת היא פקחית מעירייה בדרום, שאמונה לפקח על הנחיות הסגר. "הכול פה, רוב הסחורה, זה פרימיום, מה שמוכרים בפקטורי או ב-J1. זה אחד לאחד, עם הטיקטים, הברקודים, הכול", מסבירה המוכרת באחד התיעודים ואף נותנת ללקוחה קבלה – פיקטיבית לחלוטין כמובן.
בחנויות מוצעים ללקוחות ג'ינסים, נעליים חולצות ועוד מוצרים רבים, אך לא איש לא מספר להם שהסחורה כולה מגיעה מהשטחים, נמכרת באריזות גדולות, עושה דרכה לחנויות הפיראטיות האלה ובסופו של דבר לידי הלקוחות שלא מודעים לתרמית. עם זאת, חשוב לציין שהמחירים הנמוכים של המוצרים עשויים לרמז על כך שלא מדובר בסחורה מקורית.
ואכן, לעין שלא מכירה את המוצר המקורי מקרוב, יהיה קשה מאוד לזהות את ההבדלים. עם זאת, מתי פולק, המנכ"ל והבעלים של דיזל ישראל, מראה שכשמחפשים אפשר למצוא הפער באיכות בקלות: "ההדפס ברמה הכי זולה, הכי נמוכה שיש, ההדפסה ישר נקרעת".
בימים אלו הגישה חברת דיזל תביעת ענק נגד עשרות מוכרים שמכרו פריטים מזויפים. מבחינתם זו גניבה ועבירה על החוק. אבל למה זה מפריע להם? "הבעיה היא שבסופו של יום אנחנו מתמודדים אחר כך עם הסחורות באיכות הירודה שמגיעה אלינו, עם חולצות שאחרי כביסה או שתיים הופכות להיראות כמו סמרטוט", הסביר פולק.