הממשלה הכריזה הבוקר (ראשון) על חבילת סיוע מיוחדת לרשויות שעדיין נמצאות בסגר. במסגרת החבילה יעביר משרד הפנים סיוע כלכלי ישיר לרשויות ה"אדומות". בנוסף עובדים שמקום עבודתם פתוח בהתאם לתקנות - אך הוצאו לחל"ת בגלל שהרשות שבה הם מתגוררים מצויה בסגר - יהיו זכאים לדמי אבטלה מהיום הראשון שבו הוצאו לחל"ת. זאת, בכפוף לסיכום משפטי עם המשנה ליועץ המשפטי לממשלה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
נוסף על הסיוע שתעניק הממשלה לרשויות המצויות בסגר, יעניק פיקוד העורף סיוע לתושבים במסגרת תוכנית "בני-חיל" שאותה הוא מפעיל. כמו כן, נקבע כי הצוות המשותף למנכ"לי משרדי האוצר והפנים ימשיך לפעול ולבחון את הסיוע הנדרש לרשויות בהתמודדות עם הקורונה.
לצד זאת, רשות המיסים והביטוח הלאומי הודיעו כי יפעלו לתת מענה מהיר ועדיפות לטיפול במענקים ובקשות של תושבים ועסקים של רשויות הנמצאות בסגר. עוד נמסר כי סוגיית ההגנה על עובדים מפני פיטורים ברשויות שנמצאות בסגר תמשיך להיבחן על ידי המשרדים הרלוונטיים.
"בעקבות ההחלטה על המשך הסגר בערים אדומות, גיבשנו חבילת סיוע שתאפשר תמיכה בערים אלו בתקופה זו". מסר שר האוצר ישראל כ"ץ. "אמשיך לפעול לפתיחת המשק על פי מתווה משרד האוצר ולהתאים ככל שיידרש את תוכנית רשת הביטחון הכלכלית שמספקת סיוע רחב לעצמאיים, שכירים ובעלי עסקים. אני מברך על שיתוף הפעולה של השרים והמשרדים השונים למען אזרחי מדינת ישראל".
רשימת האזורים המוגבלים כוללת את: בני ברק (מרחוב ז'בוטינסקי ודרומה לו) רכסים, אלעד, שכונת רמת שלמה בירושלים (רובע 4), שכונות רמת אשכול, מעלות דפנה בירושלים (רובע 5), שכונת מטרסדורף בירושלים (רובע 9), ביתר עילית (מלבד אזורי התעשייה) ומודיעין עילית (מלבד אזורי התעשייה).