בעקבות משבר הקורונה גילו מעסיקים רבים את הדיגיטציה והתועלות של העבודה מהבית של עובדיהם. בעלי עסקים רבים צמצמו את שטחי משרדיהם או סגרו אותם לחלוטין. שמאי המקרקעין שמוליק כהן, מחברת SK שמאות מקרקעין, מציין כי הביקוש למשרדים הינו בשפל של עשור וכאינדיקציה ניתן לראות ירידה של עשרות אחוזים במחירי שכירות המשרדים.
"השלכות הקורונה בהקשר למיתון ופיטורי עובדים מחד והשיפורים וההרגלים הנרכשים בתחום הדיגיטלי מאידך, הגם כמובן שלא ייתרו את המשרדים, הרי שהשפיעו וישפיעו על מגמת נטישת המשרדים לטובת עבודה מרוחקת מהבית," הוא טוען.
אחת ההשלכות של המשבר בשוק המשרדים הייתה עלייה בפעילות שוק הריהוט והציוד המשרדי המשומש. במקביל לגידול מובן של מודעות שהציעו ציוד משרדי למכירה, לעיתים ציוד של משרד שלם, הגידול המשמעותי והמעניין יותר היה דווקא מכיוון המחפשים ציוד משרדי. חלק מהמחפשים הם כאלה שעברו לעבוד מהבית ובנו לעצמם חדר עבודה וביקשו לרהט אותו בהתאם, וחלק שבדיוק שכרו משרד וחיפשו ריהוט טוב ובזול. ההנחה הטבעית שלהם הייתה שיוכלו למצוא בעת מצוקת המוכרים, ציוד כזה במחיר משתלם ובמצב טוב. כך למשל, אפשר למצוא שולחן לחדר ישיבות ב-400 שקלים. שולחן מנכ"ל מפואר ב-1,200 שקל, כשחדש עולה יותר מפי שניים. אז מה רע לשים שולחן כזה במרתף הבית, או בחדר העבודה (אם יש מקום) ולהרגיש כמו מנהל בכיר?
גידול של 41% בחיפושי ציוד משרדי
על פי נתוני אתר יד2, בחודש יולי 2020, הגיע מספר מחפשי ריהוט משרדי באתר לשיא של כ-27,000 וזאת לעומת כ-16,000 בלבד בחודש המקביל אשתקד – גידול של כ-41%. מספר המודעות למכירת ריהוט משרדי, שהיה בשפל בחודש אפריל 2020 (רק 649 מודעות), כשאז החלו מנכ"לים ובעלי עסקים להבין, שהם לא ייצאו מהמשבר הכלכלי שהמיטה עליהם הקורונה, הלך וטיפס בכל חודש והגיע גם הוא לשיא בחודש יולי עם כ-1,400 מודעות מכירה לעומת כ-1,120 ביולי 2019. מה שבולט עוד יותר הוא כמות המודעות החדשות מדי חודש, שגם הוא עלה מדי חודש מאז אפריל, והגיע לשיא בחודש יולי עם כ-600 מודעות חדשות לעומת 480 ביולי אשתקד.