לאור הסגר הקרב, ואחרי שמסעדנים פנו לרשות התחרות בבקשה להכיר באפליקציית המשלוחים וולט כמונופול: החברה הודיעה היום (שבת) כי תפחית את העמלות למסעדות מ-27 אחוזים ל-22 אחוזים. העמלות המופחתות יהיו בתוקף לאורך כל חודש ינואר ותקופת הסגר.
"זוהי תקופה קשה עבור המשק ובענף המסעדנות בפרט", כתבה ליאור אשכול, מנכ"לית וולט ישראל. "אנו, הרואים במסעדנים שותפים שלנו, החלטנו להירתם ולסייע להם ככל יכולתנו בתקופה קשה זו. כידוע, חברת וולט נועדה להוות פלטפורמה משלימה לפעילות המסעדות ולא תחליף לישיבה בהן״.
"מרגע שההגבלות הפכו את שילוח האוכל ל100% מהכנסות המסעדות, נרתמנו לסייע למסעדנים בשורת מהלכים, החל ממענק אישי לכל מסעדה עד 10,000 ש"ח בסגר הראשון, הפחתת העמלה בסגר השני בשיתוף עם בנק הפועלים, ובחודשי נובמבר ודצמבר ביטול עמלות האיסוף העצמי תוך ספיגת עלויות סליקת האשראי בכדי לעודד הזמנת טייק אווי מהמסעדות. בלי המסעדות לא תוכל וולט להתקיים. כולנו מקווים כי תקופה קשה זו תעבור במהרה ואנו מצפים ליום בו נוכל לחזור ולשבת ולבלות במסעדות".
המהלך, שעלותו מוערכת במיליוני שקלים, יאפשר סבסוד של עמלת המשלוח למסעדנים החל מתחילת הסגר (יום שני ה-28 בדצמבר) ולאורך כל חודש ינואר. כיום, אוסרת וולט על המסעדות להציב מחיר שונה במסעדה ובאפליקציה של וולט. למרות זאת מסעדות רבות גובות מחיר גבוה יותר בוולט, כדי לפצות על העמלה הגבוהה שלה.
"הורדת העמלות מצד וולט היאברכה גדולה וחשיבה נכונה מצד הנהלת וולט, שהתחילו להבין שאי אפשר להרוג את הפרה ולצפות שתיתן חלב והבינו שקמה להם מחאה גדולה מאד בימים אלו. העמלה לא צריכה להיות יותר מ-18 אחוזים מקסימום", אמר אילן זיגדון, יוזם מאבק המסעדנים לדרור גלוברמן בתגובה על המהלך. "הצעד הבא הוא, פתיחת הדטא למסעדנים (שקיפות מלאה בכל הנוגע לפרטים של הלקוחות) והענקת האפשרות למסעדה להתחרות באפליקציה בעזרת שינוי המחירים במסעדה״.
כזכור, מוקדם יותר החודש פורסם לראשונה ב-NEXTER כי המסעדנים פנו לרשות התחרות במשרד הכלכלה, בדרישה להכריז על וולט כמונופול וכן להגביל את העמלות שהיא גובה עבור שירות המשלוחים שלה. "רשות התחרות יכולה להעמיק בנושא ולהבין שלמסעדנים אין ברירה", סיפר זיגדון. "החברות האלה שולטות בנו ואנחנו לא יכולים לעשות שום דבר. בלעדיהם המסעדה מתה ואיתם היא גוססת. זה כמו לבחור אם אתה מעדיף למות בירייה או למות בתלייה".
עוד דווח השבוע ב"גלובס" כי קבוצת מסעדנים, בהובלת השף יהונתן בורוביץ', מנסה לפתח אפליקציית משלוחי אוכל שתחתוך בחצי את גובה העמלות שגובות כיום וולט ותן ביס.