מה זה בלאק פריידי?
בלאק פריידיי הוא "חג הקניות" הבינלאומי, שמהווה את יריית הפתיחה הרשמית של עונת הקניות האמריקאית. הוא נקרא כך כי הקניות חלות ביום שישי שלמחרת חג ההודיה, שפותח את עונת המכירות לקראת חג המולד. יום זה נקרא כך בשל הסימון שהיה נהוג בספרי חשבונות, בהם הצבע האדום סימן הוצאות והפסדים, והצבע השחור סימן רווחים.
מתי חל הבלאק פריידי?
הבלאק פריידי חל ביום שישי האחרון של חודש נובמבר (29.11.2024), המזוהה כחודש החזק ביותר בשנה ברכישות ברחבי העולם.
גם וישראל לא נשארת מאחור. לאורך השנים "חגי הקניות" של נובמבר הפכו מטרנד בינלאומי שאומץ על-ידי אנשי שיווק, לחג צרכני ישראלי לכל דבר. עשרות חברות ישראליות כבר פרסמו את רשימת ההנחות שלהן לבלאק פריידי, ולכם נשאר רק להתעדכן.
איך לחסוך כסף במבצעי הבלאק פריידי?
למי שמבולבל, ששמע עשרות טיפים אבל עדיין לא מוצא את הרגליים והידיים ומעוניין לחסוך עוד קצת כסף - הכנו את המדריך השלם, המפורט והמקיף ביותר לקניות אונליין. גזרו ושימרו.
איך עושים השוואת מחירים?
לא קונים מוצר לפני שעושים סקר שוק באתרים אחרים, מכיוון שלא מהנמנע שתמצאו את אותו מוצר בדיוק בהנחה גדולה יותר.
חשוב לדעת: אם החלטתם לרכוש בחו"ל, קחו בחשבון שלמחיר המקורי צריכים להוסיף עלויות שילוח. אל תתעצלו ובדקו אם לאחר חישובי המס ומחיר המשלוח עדיין משתלם לכם לקנות את הפריט בחו"ל או בארץ (במידה והוא קיים). הבדיקה הזאת יכולה לחסוך לכם לא מעט עוגמת נפש וכמובן גם כסף.
לפני קנייה- בדקו איפה יש לכם קאשבק
אתרי קאשבק (Cashback) מחזירים לכם כסף לחשבון הפייפאל או ישירות לכרטיס האשראי על כל קנייה שאתם מבצעים בחנויות מקוונות, ויכולים להגיע ל–15% משווי הקנייה
איך זה עובד: בחרו שניים-שלושה אחרים, הירשמו בהם ואז מתוכם גלשו לאתרי הקניות שמופיעים בהם.
אתרי קשבק מומלצים לאתרים אמריקאים: rakuten Extrabux ו- BeFrugal . אתרי קשבק מומלצים לאתרים בריטיים: Quidco, Pouring Pounds.עליכם להירשם לאתרים האלה, ואז להיכנס לאתרי המכר דרכם.
איך מוצאים קופונים?
הצרכנים האמריקאים אוהבים קופונים שכמעט תמיד מעניקים הטבה משמעותית. אם החלטתם לרכוש מוצר באתרים אמריקאים כדאי לבדוק אם קיים קופון הנחה באחד מאתרי הקופונים RetailMeNot, ו DealCatcher - לחנות שממנה אתם מעוניינים להזמין. אם לא מצאתם גם חיפוש בגוגל תחת שם החנות בצירוף המלים coupon או voucher עשוי להוביל אתכם לתוצאות מועילות.
_OBJ
איך הכי כדאי לשלם?
ניתן כמובן לשלם בכרטיס אשראי בינלאומיים באתרים מאובטחים שגם מעניק החזרים ישירות לכרטיס על כל רכישה באתרים גדולים בחו"ל. ברוב האתרים יש אפשרות לשלם גם דרך פייפאל. אפשרות נוספת לתשלום באתרים שאין להם פייפאל היא באמצעות כרטיס ויזה נטען ב-30 שקלים (במבצע במקום 45 שקלים) שניתן לרכוש בדואר (בהצגת תעודת זהות או דרכון לתושב זר ובתשלום במזומן בשקלים בלבד). לאחר הרכישה יש להטעין אותו בסכום שתרצו במטבע דולרי, יורו או פאונד.
איך בוחרים חברת משלוח?
אתרים מסוימים, כגון carters או Walmart, אינם שולחים לארץ מה שמצריך סיוע של חברות שילוח. חברות חברות שילוח ישראליות יספקו לכם את כתובת המחסנים שלהם בארה"ב. לאחר שתמלאו את פרטיכם תקבלו כתובת למשלוח הדואר למחסן החברה בארה"ב אותה תוכלו למלא את הכתובת באתרים שלא שולחים לישראל (או שולחים בעלות יקרה ולא משתלמת). עם הגעת המוצר למחסנים הלוגיסטיים בארה"ב תוכלו לקבל מחיר סופי, כולל מיסים ומשלוח עם שליח עד הבית.
איך מחשבים מיסים?
כדי להימנע מתשלומי המסים ועמלות השילוח, עליכם להקפיד על שני כללים: לרכוש מוצרים בפחות מ–75 דולר (הזמנות אונליין בסכום של עד 74.99 דולר פטורות ממע"מ, ממכס וממס קניה) ולשלוח אותם בדואר רגיל. במידה ותזמינו מעל סכום זה תצטרכו לשלם 17 אחוזים מע"מ ומס קניה רק על מוצרים מסוימים כמפורט באתר המכס. לכן אם החלטתם להזמין מאותו אתר או מוכר ביותר משבעים וחמישה דולרים - פצלו את הקנייה.
מעל הזמנת מוצר ב-1000 דולר תצטרכו לשלם גם מכס (שימו לב שטלפונים ניידים, בגדי ילדים ונעליים פטורים ממכס) כמפורט באתר. רשות המיסים הבינה בשנים האחרונות כי כל עניין המיסים הוא החסם העיקרי בין הישראלים לבין קנייה אינטרנטית מחו"ל וחישבה עבורכם את הסכום הכולל של כל מוצר (מע"מ, מס קנייה אם יש ומכס במידה ועברתם את 1000 הדולרים), וכמה תאלצו לשלם עליו לפי קטגוריית מחיר .
באמזון הפריטים כבר מחושבים כולל עלויות משלוח עם שליח עד הבית כך שאין הפתעות. מומלץ לבדוק את העלויות של פריטים גדולים במיוחד או כאלה שמצריכים אישורים נוספים כמו כיסא בטיחות שמצריך אישור משרד התחבורה או גאג'טים אלחוטיים שדורשים אישורי משרד התקשורת ולהשוות עלויות. לפעמים עדיף לשלם יותר אבל לדעת במדויק כמה יעלה המחיר הסופי של הפריט.
איך לחסוך כסף ?
מדדו את עצמכם
במידה ורכשתם ביגוד או הנעלה, מומלץ מראש למדוד את ההיקפים שלכם ואת מידות הרגליים שלכם ולהזמין על פי המספרים שמצאתם ולא לפי המידות שמצוינות בחנויות. מידה S בחנות אחת אינה מידה S בחנות אחרת והמידות שונות. הכנו לכם כאן כל מה שצריך לדעת על מציאת הפריט המתאים עבורכם.
להמיר מטבעות
רובנו כבר יודעים להשוות מחירים בין אתרי אסוס השונים, ויודעים כי המחיר בפאונדים שונה ממחיר באירו או מחיר בדולרים. אבל ישנם עוד אתרים שיש להם גרסאות שונות, למשל אחת בריטית ואחת אמריקאית עם הפרשי במחירים ו/או בעלויות השילוח. כך לדוגמה אמזון הגרמני שונה מאמזון האמריקאי- מומלץ לבדוק ולהשוות.
להתייעץ בקבוצות פייסבוק
אנחנו עדים לתופעה של ממש בשנים האחרונות עם עשרות קבוצות בפייסבוק של קניות אונליין. חלקן כלליות אבל חלקן מכוונות לפריטים מסוג מסוים. בקבוצות האלו אפשר להתייעץ, לשאוב השראה ולראות מה אחרים הזמינו ולקבל ביקורת בזמן אמת על מוצרים ששוה או לא שווה להזמין אונליין.
איפה יש מבצעים לבלאק פריידי?
ריכזנו לכם את הרשימה המקיפה והמומלצת לאתרים אמריקאים המשתתפים בחגיגת המבצעים כאן.
ואיך לא, גם הרשתות הישראליות קופצות על החגיגה כאן.