היום ומחר (12-13 ביולי) חברת אמזון, חברת הסחר הגדולה בעולם, תקיים את ה-Prime Day - יום של מבצעים סגורים לחברי פריים בלבד בהנחות משמעותיות. המבצע יתקיים באתרי אמזון האירופאים בסביבות 00:00 בלילה על פי שעון ישראל, ובאמזון ארה"ב ב- 10:00 בבוקר לפי שעון ישראל. גם השנה יחול הפריים דיי במשך יומיים שלמים כפי שהיה בשנה שעברה.

בשנה שעברה, בעקבות משבר הקורונה החגיגות הוקדמו ליוני, כדי להגדיל מכירות. השנה, לאחר התייצבות השוק, חזרה החברה לתאריך המקורי טרום המשבר. המטרה נשארה זהה - להפוך אותנו למנויים בתוכנית הפריים של אמזון כולל מנוי הטלויזיה בסטרימינג עם תכנים בלעדים ושירותי מוזיקה.

זה היום הכי חשוב בשנה לאמזון, אפילו יותר מהבלק פריידי, כי זה היום שלה", מסביר יניב פורת, מנכ"ל ובעלים של אתר Alibuy. "זה היום שהם מראים כמה הם חזקים, ומכוונים לגייס כמה שיותר לקוחות למנויי הפריים שלהם, ולכן אנחנו נצפה למבצעים בהתאם. צריך לזכור שאמזון מאפשרת חודש ראשון ללא תשלום וללא התחייבות, ובכך למעשה ניתן לזכות בהטבות של היום בלי לשלם. ההצטרפות החינמית היא לחודש ימים, ובמידה ומחליטים לא להמשיך מעבר לחודש מתנה, הדבר אינו כרוך בתשלום אבל מומלץ לשים תזכורת ולבטל את המנוי במידה ולא מעוניינים בו אחרת ממשיכים לחייב אתכם.

מה זה מנוי פריים?

 מטרת העל של אמזון היא להפוך אותנו למנויים בתוכנית הפריים שלה. מנויי הפריים זוכים לגישה למוצרים "לוהטים" במבצע שסגורים רק לחברי אמזון פריים - כולל גישה מוקדמת למבצעים, עדיפות של 30 דקות במבצעי בזק, קבלת קדימות באספקות ומלאי, גישה למאגר סרטים וסדרות, גישה למאגר של תכני מוסיקה, אחסון ללא הגבלה של תמונות והאזנה לספרים מספריית הספרים חינם.

העלות השנתית לרכישת מנוי פריים היא 139 דולרים ועלות חודשית תעמוד על 14.9 דולרים. רבים מצטרפים לתוכנית בימי ה-Prime Day מכיוון שאמזון מאפשרת חודש ראשון ללא תשלום וללא התחייבות, ובכך למעשה ניתן לזכות בהטבות של היום בלי לשלם. ההצטרפות החינמית היא לחודש ימים, ובמידה ומחליטים לא להמשיך מעבר לחודש מתנה, הדבר אינו כרוך בתשלום.

 כולם נהנים מההנחות?

"החיסרון של היום הזה הוא שאלו מבצעים סגורים לחברי פריים בלבד, ןלכן מי שניצל את החודש החינמי בסיבובים קודמים לא יכול לעשות זאת גם עכשיו, והוא יצטרך להכניס למחיר גם את שיקול עלות המנוי לשנה. אם לא נרשמתם עדיין לאתר ואתם מעוניינים לרכוש מוצרים- הרווחתם", מדגיש פורת.

אנחנו יודעים שיש לכל ארץ אתר משלה. כלומר יש אמזון בריטניה, גרמניה, ארה"ב וכו. האם יש אתר שהוא יותר זול?

"אין אמזון שהוא הכי זול. לכל ארץ יש את המבצעים האטרקטיביים שלה. ראיתם מוצר שאתם מעוניינים בדיל טוב באמזון בבריטניה? חפשו אותו גם באמזונים הגדולים האחרים לפני שאתם רוכשים אותו. שימו לב שבמקרה של מוצרי חשמל יש הבדלי מתח, ולכן מוצרי חשמל באמזון ארה"ב אולי לא יתאימו, והשקע באמזון בריטניה אולי יהיה בריטי ויידרש מתאם".

ובכל זאת?

"על מחשבים ניידים סביר להניח שיהיו דילים יותר טובים באמזון ארה"ב. מוצרי חשמל למטבח כמו מיקסר ומכונות קפה נחפש רק באירופה. באותו נושא חשוב להדגיש שיש קצב מטורף של דילים. אמזון מפרסמת עסקאות משתלמות כל 20 דקות בערך, ואנחנו מדברים כאן על כל אחד מהאתרים בנפרד, כלומר הדילים באמזון בריטניה, גרמניה וארה"ב למשל שונים, ולכן חייבים להיות מוכנים".

מה עושה מי שלא ממש בקיא בקניות אונליין ובכל זאת מעוניין לקנות מספר מוצרים בזול?

"ביום הזה יותר מתמיד מומלץ לעקוב אחרי קבוצות פייסבוק שמתמחות בשופינג אונליין ובאמזון בפרט. אם ביום רגיל אני סורק מבצעים, ביום הזה הסריקה וריכוז של המבצעים קריטית ומי שלא יודע איך לחפש עלול להפסיד מבצעים שווים".

שימו יעדים ברורים ותחליטו מהר

כדי שתגיעו הכי מוכנים שיש, ביקשנו גם מבני בוחניק, מנהל קבוצת הפייסבוק כזה אני רוצה ! I Need It"  טיפים לרכישות מוצלחות באמזון:

צמצמו אפשרויות. "הדבר החכם ביותר לעשות בשלב מקדים הוא לצמצם אפשרויות, לרכז באמת מה שאתם חושבים שצריך, להשוות עכשיו בין מוצרים שאתם צריכים (זה הזמן לבחון נתונים טכניים, להשוות פרטים, לקבל החלטה על דגם כזה או אחר) ופשוט לחכות ולהתייעץ",הוא אומר.

"המלצתי לצרכן הישראלי להכין לעצמו "צ'ק ליסט" קצר של מה מעניין אותו, מה המחירים – גם בשוק המקומי וגם בעולם לאורך השנה האחרונה –  ולראות מה יהיה.  ורק במידה ומוצאים משהו אטרקטיבי להתקדם – ובמידה ואין לחץ או צורך ממשי במוצר בשלב זה וההנחה לא אטרקטיבית מספיק – לא לקפוץ מהתרגשות מכל תזוזה של כמה אחוזים".

שימו לכם יעדים ברורים. "אל תתלהבו מ'חיתוכי מחיר' של דברים שאתם לא צריכים, מכיוון שכך לא יישאר לכם תקציב ברגע האמת למוצר שרציתם. עם זאת, תשאירו 20-30 אחוזים תקציב לבזבוזים מיותרים, הפתעות זולות בדרך, ומבצעים משתלמים ובלתי-צפויים (בדיוק כמו בתכנון שיפוץ)", אומר בוחניק. "יש לזכור שהשנה מנוי הפריים גם מאוד משמעותי באמזון אנגליה, מה שמוזיל את עלויות השילוח, ולכן ההמלצה שלי להתמקד בעיקר בארה"ב ובאנגליה".

תחליטו מהר. "אין לכם זמן להתלבט יותר מדי. ראיתם מוצר שרציתם והוא במחיר טוב – אל תחכו",הוא מזהיר. "יש מוצרים שצצים כבר עכשיו ולא יחזרו בסיילים אחרים כמו בבלאק פריידי, ולכן מצד אחד קבלו החלטה מהירה ומצד שני - אל תקנו רק כי המוצר במחיר טוב".

מנגד,עדיף לרכוש מוצר גם אם אתם לא יודעים עליו הרבה פרטים ואחר כך לבטל רק כדי שלא תפספסו. "באמזון קל לבטל, בעיקר סמוך לרכישה, כך שאם ראיתם מבצע טוב, אבל אינכם בטוחים אם זה המחיר הנמוך ביותר, תזמינו ואחר כך תשוו. אם תגלו מבצע טוב יותר, פשוט תבטלו", ממליץ בוחניק.

קחו בחשבון שלא כדאי להמתין עם הביטול זמן רב מדי, ולכן ההמלצה היא להזמין ולערוך מיד סקר שוק ולהחליט תוך שעה-שעתיים האם אתם מזמינים את המוצר או מבטלים.

_OBJ

שימו לב לעלויות השילוח. רבים מהמוכרים יציעו לכם ביום זה משלוח בינלאומי חינם או בהנחה ניכרת - אך במידה ולא עלויות משלוח גבוהות יכולות לייקר את המוצר ולהפוך את הקנייה ללא כדאית."פריטים שלא נשלחים ישירות לארץ ניתן לשלוח לארץ עם חברת שילוח ישראלית שהמחסנים שלה נמצאים בארה"ב. תוכלו גם לחשב עלות סופית כולל מיסים ובכך להימנע מהפתעות", אומר בוחניק. "גם חברות השילוח לישראל מציעות מבצעים שונים שיוזילו את העלויות הסופיות וכדאי לערוך סקר שוק גם כאן".

הנחות נוספות. אתרי קאשבק (Cashback) מחזירים לכם כסף לחשבון הפייפאל או כרטיס האשראי על כל קנייה שאתם מבצעים בחנויות מקוונות, ויכולים להגיע ל–15 אחוזים משווי הקנייה.

איך זה עובד: בחרו שניים-שלושה אתרים, הירשמו, הקליקו מתוכם על האתר שאתם רוצים לרכוש ממנו וצאו לדרך.

אתרי קשבק מומלצים לאתרים אמריקאים: BefrugalTopcashback, ExtrabuxEbates. אתרי קשבק מומלצים לאתרים בריטיים: QuidcoPouring Pounds.​עליכם להירשם לאתרים האלה, ואז להיכנס לאתרי המכר דרכם.

בשנים האחרונות השיקו כרטיסי האשראי החוץ בנקאיים בארץ, שירות קאשבק לרוכשים דרך כרטיסי האשראי. מי שמעדיף לעבוד עם כרטיס אשראי, כל חברה מציעה היום החזר כספי בתמורה לרכישה דרכה.   

שימו לב לסכום הקנייה. זיכרו כי תקרת הפטור ממס על חבילות מחו"ל היא עד 74.99 דולר בלבד (עלות השילוח לא כלולה בחישוב ומתייחסת אך ורק לעלות המוצר עצמו), ומעבר לכך תיאלצו להוסיף תוספת למע"מ של 17 אחוזים שעלולה לקזז את החיסכון שבמבצע. כמו כן, יש להביא בחשבון שכדי לייבא מוצרים בשווי של יותר מ-500 דולר, תצטרכו להוסיף תשלומי מכס ומס קנייה. 

פספסתם עסקה? נגמרה הכמות שהיתה בהנחה? "לרוב תוכלו ללחוץ על כפתור שמכניס אתכם ל-Waiting List. אל תהססו ללחוץ עליו" ממליץ בוחניק. "לא מעט אנשים מתחרטים לאחר שביצעו הזמנה. הרשימה היא על בסיס סדר "כניסה" – כלומר, ככל שתקדימו להיכנס לרשימת ההמתנה, כך יגדל הסיכוי שתצליחו לשים יד על יחידות מעסקאות שהתבטלו".

ביטול מנוי ה-PRIME. "קחו לכם כמה ימים ותבחנו את השירותים הנוספים שאתם מקבל עם המנוי (מוסיקה, וידאו,סטרימינג ועוד). במידה והגעתם למסקנה שלא בא לכם להמשיך במנוי – תוכלו לסמן לאמזון לא לחדש לכם את המנוי מראש", אומר בוחניק.

ודאו האם המוצרים שאתם מזמינים מצריכים אישורי ייבוא מיוחדים. בשנה האחרונה התחוללו לא מעט רפורמות בתחום היבוא האישי - ובלא מעט קטגוריות מוצרים הופחתה רגולציה וצורך באישורים מיוחדים. ניתן להבחין לדוגמא בקלות ההזמנה של מוצרי תקשורת לבית (ראוטרים, נקודות גישה אלחוטיות וכו) שכיום צרכן פרטי לא נדרש לאישור משרד התקשורת בהגעת המשלוח לארץ. עם זאת, עדיין יש מספר קטגוריות ספציפיות שלהן כן נדרש אישורים (לדוגמא חלק מחלקי החילוף לרכב, מוצרי בטיחות כגון כסאות בטיחות לילדים וכו). ניתן להשתמש בכלי שמשרד הכלכלה פרסם שמאפשר לבדוק מראש מה נדרש.

ביטחון ואבטחה. "היזהרו מניסיונות פישינג/גניבת סיסמאות וכדומה. מכיוון שזה יום צפוף בפעילות און-ליין, יש ניצול של גורמים זדוניים שמנסים "לרכב" על החגיגה ולנסות לגנוב סיסמאות וכדומה", מזהיר בוכניק. "אמזון מעולם לא יבקשו מכם לשלוח להם מייל עם סיסמה/אימות סיסמה במייל חוזר. קיבלתם מייל שמתריע לשלוח מייל חוזר עם סיסמה? זהו ניסיון פריצה" ,מזהיר בוכניק.

"כמו כן, קיבלתם מייל עם מבצע או משהו שנראה כמו אמזון, עם קישור למבצע למוצר במחיר חלומי – תציצו בכתובת אינטרנט שנפתחת לכם, שלחצתם ורק תוודאו שאתם בדומיין (בכתובת) של אמזון ולא עיוות קטן או משהו שנראה כמו אמזון אבל זו כתובת שונה (amaz0n.com, amzon.com, amaon.com וכדומה)".