ברקע המשבר הכלכלי בתקופת הקורונה, היום (ראשון) ואתמול, נכנסו לאזרחי ישראל מענקים מיוחדים מהממשלה, כאלה שאמורים לסייע להם כלכלית. ניצולי השואה אמורים לקבל מענק כפול, כלומר 1,500 שקלים, אבל עבור רבים מהם זה רק "פלסטר". אליזבת קריבושייבר מחולון ושושנה גרינברג משדרות הן ניצולות שואה, שכל אחת מהן מתמודדת עם מציאות קשה של מחסור באוכל ובתרופות. בכתבה ששודרה במהדורה המרכזית, הן סיפרו על הקושי הכלכלי, וביקרו בחריפות את המענק החד פעמי: "מה זה חד פעמי? מה אני חיה חודש?".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"יש הרבה תרופות שאני מוותרת לקנות כי זה עולה הרבה כסף", סיפרה שושנה. "אני חושבת כל יום לאן הולך כל גרוש. אני רושמת לי כל יום כמה עלתה שקית קפה, חלב, צריך לחלק כדי שיהיה גם לחשמל וכל הדברים מסביב". עוד סיפרה שושנה שלפני שנתיים בעלה נפטר ואת כל החסכונות והפנסיה שצברו - ניצלו כדי לממן את הטיפולים שלו.
שושנה חיה כיום מקצבה של ביטוח לאומי ומקצבה של ניצולת שואה. מדובר בסך הכול בפחות מ-6,000 שקלים בחודש, והיא נאלצת לקבל סיוע במזון מעמותת הקרן לידידות. אליזבת קריבושייבר מחולון, חיה מקצבה של פחות מ-4,000 שקלים לחודש.
>> רוצים לסייע לאליזבת ושושנה? היכנסו
גם אליזבת מתוסכלת מהמצב, וגם היא ביקרה בחריפות את המענק החד פעמי הצפוי. "מה זה חד פעמי? מה אני חיה חודש? ואם אחיה חודשיים? ואם אחיה עוד שנה? אז אני לא צריכה?", אמרה. "הזקנות לא יכולות לנסוע באוטובוס, צריך מונית, אין לי משפחה שמישהו ייקח אותי לקופת חולים. יומיים מונית זה 140 שקלים".
אליזבת סיכמה במשפט מטריד במיוחד: "אני לא יכולה לקנות לי אפילו תחתונים, לא מתחשק לך שוקולד לפעמים? או להחליף זוג נעליים? אני לא מפחדת למות בגיל 85, להפך, אני רוצה למות כי נמאס לי לחיות במדינה הזאת שאין שום תשומת לב לזקנים".
כל ניסיון זמני לשפר את מצבם של ניצולי השואה רק מזכיר לנו שאסור לתת להם לסיים את חייהם בצורה כזאת. בינתיים יוזמות פרטיות ועמותות כמו הקרן לידידות מסייעות להן, וגם אצלנו ב-N12 בשיתוף עם jgive ו-mako - מנסים לחבר בין מי שיכול לתרום את המענק ובין מי שזקוק לו נואשות.
רוצים ויכולים לסייע לאליזבת ושושנה ולניצולי שואה נזקקים אחרים שמצאו עצמם במצוקה כלכלית בעקבות הקורונה? כאן ב-mako, N12 ו-Jgive אנחנו מפנים את התרומות שלכם לעמותות הסיוע הגדולות. כי ביחד, נעבור גם את זה!
הקרן לידידות הקימה מערך לסיוע באספקת מזון, תרופות והפגת בדידות לעשרות אלפי קשישים המרותקים לבתיהם. לתרומה לחצו כאן.