הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום (חמישי) סקר שערכה על המצב בשוק העבודה בחודש אוגוסט. מן הסקר עולה מגמה של החזרת עובדים ששהו בחל״ת לכוח העבודה, אך עם כך המשך בעלייה באחוז המפוטרים ממקום עבודתם. על פי העסקים שהשתתפו בסקר הסיוע הממשלתי עלה בחודש האחרון לעומת החודשים שקדמו לו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כחצי שנה לאחר פרוץ המשבר, 6.4% מהעובדים עדיין נמצאים בחל"ת, כך עולה מתוצאות הסקר. שני הענפים שנפגעו בצורה הקשה ביותר ועדיין אחוזי העובדים בהם ששוהים בחל״ת הם שירותי המלונאות והמסעדנות. בשני ענפים אלו אחוז העובדים שעדיין לא חזרו לעבודה הם 20.3% ו-18.8%, בהתאמה.
למרות זאת מגמת החזרה מחופשות ללא תשלום ממשיכה ובהשוואה לסקר שנערך בחודש שעבר חלה ירידה של 1.2% במספר המועסקים הנמצאים בחל״ת. עם זאת, מסיבות שונות 6.3% מהעסקים מדווחים על עובדים הנמצאים בחופשה ללא תשלום שאינם מעוניינים לחזור לעבודתם, כאשר אחוזם עומד על 18.7% מאלו הנמצאים בחל״ת (כ-94 אלף עובדים).
כ-11.5% מסך העובדים פוטרו מאז תחילת משבר הקורונה, מסיבות שונות. מדובר בעלייה של 3.9% לעומת הנתון בתחילת החודש הקודם. אך במקביל גייסו החברות 4.9% מהעובדים שהחליפו בין היתר עובדים שפוטרו.
לא יישרדו עד סוף השנה ללא סיוע
מהדוח עולה כי 19.0% מהעסקים לא יוכלו להמשיך ולפעול מעבר לשלושה חודשים תחת התנאים הנוכחיים במשק וללא סיוע במקביל. שיעור העסקים שקיבלו סיוע ממשלתי עלה בהשוואה ליולי, סיוע זה ניתן הן על ידי מענקים והן על ידי הלוואות בערבות המדינה.
על פי דיווחי החברות הסיוע הממשלתי מגיע במידה רבה יותר לענפים שנפגעו יותר. הענפים ששיעור קבלת הסיוע בהם היה הגבוה ביותר היו אותם ענפים שהפדיון שלהם נפגע במידה הרבה ביותר, וכן להפך, הענפים עם שיעור קבלת הסיוע הנמוכים ביותר היו הענפים שנפגעו פחות יחסית.