על שני נתונים ניתן להסכים – לפני פרוץ המשבר עמד שיעור האבטלה בישראל על פחות מ-4%. בשיא המשבר עמד אחוז האבטלה על 27%, עם מיליון ו-100 אלף מובטלים. אך מי שמבקש לדעת מהו מצב התעסוקה העדכני במשק בישראל מתקשה לעשות זאת.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שר האוצר התגאה היום (שני) בנתונים של הלמ"ס, שמראים קצב חזרה גבוה לעבודה. גבוה מדי. שיעור האבטלה לפי סקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה צנח כביכול לשיעור פנטסטי - רק 5.2%, עם 210 אלף בלתי מועסקים בלבד. אבל זהו נתון חלקי מאוד. כשמוסיפים אליו את מי שלפי הלמ"ס נמצאים בחל"ת, או שפוטרו ועדיין לא התחילו לחפש עבודה חדשה, כבר מגיעים לשיעור אבטלה של 16%, עם 625 אלף דורשי עבודה.
אבל בשירות התעסוקה מוציאים הערב נתון אחר לגמרי. שם מדברים על שיעור אבטלה של 21% - כש-852 אלף ישראלים מוגדרים כדורשי עבודה. אבל זה לא הנתון האחרון שניתן למצוא היום.
בביטוח הלאומי מדווחים על 555 אלף ישראלים שזכאים לדמי אבטלה, כביכול 14% אבטלה. אבל הנתון הזה לא כולל בתוכו את מי שמקבלים הבטחת הכנסה ולא כולל גם צעירים מתחת לגיל 20. לפי נתוני הביטוח הלאומי עוד מוקדם להכריז כרגע - כפי ששר האוצר היה רוצה - שקצב החזרה לעבודה הוא קצב טוב.
ובעיקר, עם בליל כזה של נתונים, קשה מאוד לקבל החלטות ולקבל תמונת מצב אמיתית על מצב המשק העדכני.