יש לא מעט השערות מדוע הצליחה תאילנד להילחם בהצלחה יחסית בקורונה. בין אם זו התרבות המקומית שמכתיבה שמירה על מרחק גם בשגרה, מערכת חיסונית או גנטיקה פשוט שונה – כל אלה השערות בלבד אולם התוצאה היא אחת – תאילנד נקייה מהנגיף אבל התיירים נשארו בבית והעסקים במדינה פשוט קורסים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בשנת 2019 ביקרו בתאילנד 197 אלף ישראלים, מתוכם כמעט 70% מבקרים חוזרים. רק בחודשי הקיץ האחרון ביקרו ביעד 40 אלף ישראלים. על אף שהם מהווים אחוז קטנטן מהתיירים, בתאילנד מייחסים חשיבות רבה לתייר הישראלי. השהות הממוצעת של ישראלים בתאילנד עומדת על 18 יום וההוצאה הכספית שלהם היא בין הגבוהות בעולם – 2,800 דולר לאדם לא כולל טיסות. שמדברים על משפחות שלמות שמגיעות לנפוש – הרווח הכספי מהישראלים גדול מאוד.
"רחוב הקאוואסן, אחד הרחובות שבתקופה הזו היה אמור להיות אחד הרחובות הסואנים, רוב העסקים פה פשוט סגורים, אין אנשים", אומר ישראלי שגר בבנגקוק, עיר הבירה הסואנת שנראית כעת ריקה מתמיד, בייחוד באזורים המתויירים שלה.
הזרים שנשארו בתאילנד ברובם התנקזו לקופנגן, כעת יש שם לא מעט תיירים. יפעת טל, ישראלית שחיה בקופנגן, סיפרה: "תיירים שהגיעו בתחילת העונה, בפברואר, מרץ, פשוט בחרו להיתקע כאן. בתחילת אפריל ממשלת תאילנד אישרה להאריך לכולם באופן אוטומטי את הוויזה בשלושה חודשים. לפני כמה ימים התבשרנו שהם בחרו להאריך את הוויזה שוב בחודשיים".
כרמית ועמוס פרידלין, יצאו לטיול בעולם עם המשפחה, הגיעו לקופנגן ממש כשהתחילה הקורונה, ומאז הם נצורים מבחירה בגן העדן. הם מספרים לנו על המצב: "לא נעים להגיד אבל מי שנתקע פה חוגג. החיים פה הם פשוטים וזולים ועכשיו הם עוד יותר זולים. בתאילנד עד היום יש 60 מתים מקורונה ובסך הכל 3,000 ומשהו חולים".