"ירידת הדולר עדיין לא הסתיימה אם כי קצב הפיחות עשוי להאט. השקל צפוי להמשיך להתחזק מול הדולר", כך מעריך וסיליוס קיונאקיס, ראש אסטרטגיית המסחר במט"ח בבנק השוויצרי לומברד אודייה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
קיונאקיס סבור שיחס הדולר-שקל צפוי להמשיך לרדת עוד בחודשים הקרובים, ושלמרות התחזקות האירו מול הדולר המגמה צפויה להימשך. אז ככה הוא חושב, יש גם דעות הפוכות, בינתיים הדולר נסחר ב-3.43 שקלים ולפחות מהעבר התברר לנו שאין נביאים. הדולר מאוד קשה לניבוי. דווקא אתם יודעים יותר טוב מכל כלכלן או אנליסט. ההמון, מתברר, די צודק בהערכות שלו ביחס למטבעות, ויש לזה מתודולוגיה וגושפנקא מדעית - אחרי הכל, למה הדולר זז אם לא בגללנו. אנחנו כמכלול יודעים יותר טוב מהיחידים. אז בואו לעדכן מה דעתכם על הדולר וכשנגיע למסה של הצבעות זה יכול לספק לכם תובנה, כנראה לא פחות טובה מכל כלכלן.
ונחזור לקיונאקיס: "אנו רואים בירידה האחרונה שנגרמה בעקבות סגר שני קצרה. על פי המודלים שלנו, הדולר לשער השקל רגיש לתשואות ריאליות בארה"ב ולביצועי טכנולוגיה. בהנחה שמניות הטכנולוגיה יישארו נתמכות והתשואות הריאליות יישארו ברמות נמוכות אז הדולר לשקל אמור לרדת עוד בחודשים הבאים".
בהקשר לדולר אמר קיונאקיס: "ירידת הדולר עדיין לא הסתיימה אם כי קצב הפיחות עשוי להאט. שינוי המדיניות של הפד בהקשר אינפלציה, תשואות ריאליות שליליות בארה"ב ושערוך יתר של הדולר מרמזים כי לדולר יש עוד מקום לרדת, אם כי יהיו יותר פעולות מחיר דו-כיווניות".
בהקשר ליחס האירו לשער דולר הוא אומר ש"הביצועים היו מהטובים שנרשמו וזינקו ב-10% מאז סוף מאי. אנו מאמינים כי עדיין יש פוטנציאל עלייה, אם כי הקצב עשוי להאט. הסיכון העיקרי להשקפה זו הוא ההתעוררות האחרונה של המגפה במדינות אירופה שהולכת ומסלימה ויתכן ותביא לסגרים מקומיים".
בהקשר לפאונד אמר קיונאקיס: "השוק החל כעת לתמחר את סיכון הברקזיט ללא עסקה והפאונד אמור להיאבק בטווח הקרוב, אם כי עסקה בסיסית של האיחוד האירופי ובריטניה אמורה לספק תמיכה ולהביא את הפאונד להצליח לחדש את הערכתו. עד כה, הביצועים הכלכליים של בריטניה ניזונו מההתרחבות הפיסקלית אך כעת בריטניה ניצבת מול 'צוק פיסקלי' משלה. הגירעון בתקציב בבריטניה קרוב ל -8% מהתמ"ג והוא צפוי לעלות על 370 מיליארד ליש"ט, כ -17% מהתמ"ג".
"נשיאות ביידן תביא לעליית מחירי היואן הסיני"
לדבריו, "המשא ומתן על הברקזיט התקדם כמעט באפס והשעון מתקתק. התוכניות של ממשלת בריטניה לצאת מחלק מהסכם הנסיגה מסבכות את הדיונים עוד יותר. אנו עדיין חושבים ששני הצדדים יצליחו לערוך עסקה אך הסיכון לקריסת משא ומתן עלה. כתוצאה מכך, למרות שאנחנו צופים שהפאונד לשער דולר יחזיק מעמד בצד החיסרון של הדולר, האירו לשער פאונד עשוי להתחזק בטווח הקרוב. רק כשתהיה עסקה, אנו מצפים שהפאונד יקבל תמיכה קונקרטית, במיוחד כנגד הדולר".
בהקשר ליואן הסיני הסביר קיונאקיס: "נשיאות ביידן תביא לעליית מחירי היואן הסיני. מאז שנת 2018, המנוע הגדול ביותר של הדולר לשער אירו היה מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין. היואן הסיני עדיין חלש על בסיס משוקלל סחר, דבר המצביע על כך שתמחור הפחתת מכס עדיין קטן. זכייה של ביידן תביא בסופו של דבר לנורמליזציה של מדיניות הסחר. עם זאת, אם תתבצע הפחתה ניכרת של המכסים על סין, שעדיין לא בטוחים בשלב זה, זה יביא לעליית היואן יותר ויותר".
הכתבה פורסמה במקור בביזפורטל