בזמן שחופי הים עמוסים, הכנרת עלתה על גדותיה לא ממים אלא ממטיילים ואוהלים, פארקי השעשועים, פארקי המים ורוב האטרקציות בישראל נותרו סגורות. דווקא בתקופה הזו, רגע לפני החופש הגדול, הפארקים הגדולים - המימדיון, הסופרלנד והלונה פארק - היו אמורים להיות בשיאם, אבל היום הם עומדים שוממים ובינתיים אין תאריך יעד או מתווה לפתיחה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

על פי איגוד לשכות המסחר הנזק לכלל ענף האטרקציות בתקופת הקורונה נאמד בכ-190 מיליון שקלים. ואם המצב לא ישתנה במהרה ההפסדים ימשיכו להיערם. חלק מהעסקים קיבלו אישור להיפתח כבר בשבועות יחד עם המלונות, אבל רבים מהם עדיין סגורים. כך למשל המצפה התת ימי באילת שלא פתח את שעריו למרות שאושרה פתיחתו בשבועות.

"קיבלנו אישור לפתוח רק ב-27 למאי, ערב שבועות", הסביר מנכ"ל המצפה התת-ימי באילת, גיא מרקמן. "אבל פארק כזה עם עשרות דונמים ו-90 עובדים, אתה לא יכול להתארגן ביומיים. מה גם שהעיר כמעט ולא פתוחה. 10, 12 בתי מלון, אז לא משתלם לך לפתוח. המינימום של לפתוח את המצפה התת-ימי זה 55 עובדים. האוצר סגר חבילת פיצוי של 300 מיליון שקל לבתי מלון, אך שכח לגמרי את האטרקציות".

הפארקים וגני השעשועים ריקים (צילום: n12)
הפארקים וגני השעשועים ריקים | צילום: n12

גם ברחבי העולם האטרקציות הכי מוכרות ומדוברות עומדות שוממות. יותר מ-60 מיליון בני אדם ביקרו ב"London eye" מאז שהוקם הגלגל המפורסם, מיליונים בכל שנה. אבל כעת לא ברור מתי אטרקציה כזו שפונה לתיירים תוכל לשוב ולפעול. גם בפריז התמונות דומות. הרחובות ריקים, הלובר סגור, ורחבת מגדל אייפל שאליה היו מגיעים 25,000 איש מדי יום - ריקה.

ב"דיסני וורלד" שבאורלנדו ביקרו בשנה שעברה כמעט 21 מיליון מבקרים. השנה הוא נסגר בחודש מרץ ועדיין סגור, כמו רוב הפארקים של דיסני. רק אלו בהונג קונג ובשנגחאי נפתחו לפני כמה שבועות במתכונת מצומצמת. כעת מסתמן שאם המצב יישאר כמו שהוא עוד זמן רב, אטרקציות רבות יישארו סגורות - ולא ייפתחו שוב לעולם.