מנכ"ל משרד האוצר הפורש שי באב"ד מודה בריאיון פרישה שישודר בחדשות סוף השבוע בשבת כי מדינת ישראל ומשרד האוצר בפרט שגו בהתייחסות הכלכלית ובפתרונות שהציגו בתחילת משבר הקורונה, בין אם מדובר בפתרון החל"ת הלא מוצלח ובין אם מדובר ביחס לעצמאיים שעורר זעם ציבורי רב. "מבין את הכעס והתסכול של העצמאיים, טעינו בחלק מהצעדים שעשינו", אומר באב"ד. הריאיון המלא בחדשות סוף השבוע.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המנכ"ל הפורש גם מספק הצצה נדירה לסוף שבוע אחד דרמטי באמצע חודש מרץ שבו משרד הבריאות דרש להטיל סגר כללי על המשק, כולל סגירה אפשרית של הבנקים והבורסה. בתגובה, צמרת משרד האוצר הזהירה את ראש הממשלה נתניהו מפני קריסה פיננסית.
"אם היינו הולכים לסגר מלא והיינו מבצעים את אותו סגר מלא שאז משרד הבריאות דחף אליו ובר סימן טוב דחף אליו", מסביר באב"ד, "לחלוטין לא היינו עם מיליון מובטלים - היינו עם פי שניים או פי שלושה מזה והיינו במקום אחר לגמרי. גם היום המנגנונים של הפיצויים שהממשלה נותנת לא מספיקים".
"העצמאיים צודקים בכל הטענות שלהם", משיב באב"ד לביקורת. "אני לא יודע להחזיר את כל העצמאיים חזרה, להחזיר את המצב לקדמותו ולהחזיר אותם למקום שהם היו בו ערב הקורונה, וזה לא משנה איזה פיצוי אני אתן לו. אני לא יודע לתת את כמות הפיצויים הזאת".
באב"ד מתייחס גם לטענות לפיהן חבילת הסיוע שגיבש האוצר כללה קריטריונים קטנוניים שגרמו לעצמאיים רבים ליפול בין הכיסאות: "אני מסכים לחלוטין, בפעימה הראשונה הקריטריונים שגיבשנו היו לא נכונים ולא מתאימים. זה לא שהיה לנו תו"ל קורונה שבאנו ואמרנו, אנחנו יודעים מה זה עושה, אנחנו יודעים מה זה לסגור 30 אחוז מהמשק הישראלי כי עשו את זה 10 פעמים בעבר".
"לא הבנו את עוצמת הפגיעה וכשהבנו אז תיקנו", ממשיך באב"ד. "כי גם אנחנו, זה היה חדש לנו. אנחנו ראינו את התחזיות על מה קורה לגירעון ומה קורה ליחס חוב-תוצר וכמה כסף צריך לגייס, ובסופו של יום אנחנו צריכים לשמור על הקופה".