שר האוצר והחשב הכללי רוני חזקיהו פנו אמש (שלישי) ליו"ר ועדת הכספים משה גפני, וביקשו להרחיב את הקרן להעמדת ההלוואות בערבות המדינה ב-8 מיליארד שקלים נוספים. מטרת הבקשה היא להגדיל את מסלול ההלוואות הקיים לעסקים קטנים ובינוניים, ולפתוח מסלול ייעודי לאלו הנמצאים בסיכון גבוה ונפגעו ממשבר הקורונה. סך הקרן לאחר ההרחבה, יעמוד על 22 מיליארד שקל.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
4 מיליארד שקלים מהסכום נועדו להקמת מסלול ייעודי לחברות בסיכון מוגבר ובהן עסקים קטנים ובינוניים, שנפגעו מהמשבר ולא קיבלו מענה בקרן לעסקים קטנים ובינוניים.
לאור ההצלחה של הקרן והתקרבותה לתקרת ההלוואות הקיימת, ביקשו ישראל כ"ץ וחזקיהו להוסיף סכום של 4 מיליארד שקלים נוספים – שיאפשר מענה תזרימי לכל אותם עסקים שטרם הסתיים הטיפול בבקשתם במערכת הבנקאית.
עד כה הוגשו כ-63 אלף בקשות לקרן, מהן נדונו עד היום כ-46 אלף בגופים המממנים. הלוואות כבר אושרו לכ-33 אלף עסקים קטנים ובינוניים בגובה של כ-12.6 מיליארד שקלים. גובה הלוואה ממוצע בקרן עומד על סכום של 380,000 שקלים.
ניתוח ראשוני שבוצע על נתוני הקרן לעסקים קטנים ובינוניים מצביע כי הקרן נתנה מענה משמעותי לעסקים המשתייכים לענף בתי המלון וההארחה, בתי קפה ומסעדות, הנעלה וביגוד. כמו כן ניתן היה לראות עסקים המשתייכים לענפי השמירה והאבטחה, תכשיטים, ציוד מחשוב ותכנה ועוד.
"הרחבת תכנית הסיוע הכלכלית להתמודדות עם השלכות הקורונה מאפשרת לנו לתת מענה רחב יותר ליותר עסקים ובתי אב בישראל", אמר שר האוצר. "המסלול להלוואות לעסקים בסיכון ימנע את קריסתם של בתי העסק ויסייע בצמצום האבטלה במשק".