משבר הקורונה הביא את קבוצת "פוקס" בבעלות איש העסקים הראל ויזל לירידה בהכנסות ואף לסגירת חנויות. בעיצומו של המשבר, תוך מאבק ארוך מול האוצר, קיבלה הקבוצה מענק מהמדינה במטרה לעודד את המשק להשיב עובדים למעגל התעסוקה. ואולם, כעת מתברר כי בפוקס יחלקו דיבידנד בהיקף של כמעט 50 מיליון שקלים. ויזל הגיב הערב לביקורת על כך והסביר כי לאחר פתיחת החנויות והשבת העובדים, בשלו התנאים עבורו לשוב ולקבל שכר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במערכת הפוליטית מיהרו לתקוף את ויזל על המענק, ושר הכלכלה עמיר פרץ פרסם תגובה חריפה. "הדיבידנד של ויזל, אחרי שהבטיח לעצמו עשרות מליונים פיצוי מהמדינה, זהו הקפיטליזם החזירי בשיא חוצפתו", כתב בטוויטר. "לאחר שהחזיר מאות עובדים במשרה חלקית הוא מקבל מקופת המדינה ולוקח לכיסו עשרות מיליוני שקלים. ויזל לא מייצג את העסקים הקטנים ואת העסקים בכלל בניגוד לגילויי הסולידריות שראינו ברחבי ישראל"
גם חברת הכנסת מרב מיכאלי הגיבה לחלוקת הכספים ב"פוקס", ושלחה מכתב דחוף לשר האוצר ולחשב הכללי: "המהלך החזירי והמכוער של הראל ויזל חושף שוב איך הממשלה חזקה על חלשים ורופסת מול החזקים. אני פונה אליך בדרישה לא לאשר ולא לבצע אף מענק, הלוואה או סיוע לרשת פוקס ולעדכן מיד את התנאים לקבלת כל אלה".
עוד דרשה מיכאלי "לפעול באופן מיידי ולהבטיח שמענקים או הלוואות וסיוע בכל דרך אחרת מכספי הציבור ילוו בהתחייבות שלא לחלק דיבידנד ולא להעלות שכר בתקופה של שנתיים לפחות". היא הסבירה כי "לא מדובר בסוציאליזם, מדובר ביעילות ובהגיון. מי שרוצה לקבל מהמדינה סיוע צריך לעמוד בקריטריונים של הגבלת שכר למנהלים וחלוקת דיווידנד לבעלים".
מנגד, הראל ויזל הסביר את הצעד לחדשות 12: "החברה מחלקת לבעלי המניות, שאני רק חלק קטן מהם, 50% מהרווחים ולא יותר מזה. כשהוחלט על הסגר במרץ, בצעד חריג הודענו לבורסה שאנחנו מקפיאים את חלוקת הדיבידנדים שעליה הודענו, כי לא ידענו לכמה זמן המשק יהיה סגור".
"מאז פתיחת החנויות רואים גידול ניכר במכירות והחלטנו לבטל את ההקפאה", המשיך ויזל. "עם סגירת החנויות הודעתי שאני מוותר על 100% משכרי, ורק אחרי שהחזרתי את אחרון העובדים, מתוך 8,500 שאני מעסיק, הודעתי שאני מתחיל לקבל את שכרי מחדש".