משרד האוצר פרסם היום (שלישי), בהתאם להחלטת שר האוצר ישראל כ"ץ, מתווה למענק עידוד תעסוקה בהיקף של 6 מיליארד שקלים. המענק, בסכום של 7,500 שקלים, יינתן לעסקים בעבור כל עובד שיוחזר לשוק העבודה, במטרה לתמרץ מעסיקים במשק להחזרת העובדים מהר ככל האפשר. מנגד, התעשיינים השמיעו ביקורת על המתווה, מכיוון שלדבריהם הוא פוגע במי שלא פיטר את עובדיו ולא מקבל מענק.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על פי המתווה, שגיבש שר האוצר יחד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו והדרגים המקצועיים, המענק יינתן לכל עסק על כל עובד שיוחזר מה-1 ליוני. בגין עובדים שהוחזרו לתעסוקה מה-1 למאי, יקבל העסק מענק בסכום של 3,500 שקלים.
המענק יינתן בארבע פעימות שוות בכל חודש בגין כל עובד זכאי, החל מהעובד הראשון שנקלט מהתאריך שנקבע. המענק ישולם החל מחודש יולי בגין משכורת חודשים מאי ויוני. לאחר מכן ישולם המענק בגין כל חודש, מיד לאחר תשלום המשכורת לעובד ולאחר דיווח לשירות התעסוקה על ידי העובד והמעביד.
קבלת המענק תעשה על ידי רישום של המעסיק ושל העובד בשירות התעסוקה באמצעות טופס אלקטרוני, עבור כל חודש. המענק ישולם לאחר מכן על ידי רשות המסים, ישירות לחשבון הבנק של העסק, החל מחודש יולי (בעבור משכורות מאי ויוני).
לא תחול כל מגבלה על היקף החזרת העובדים ועל הסכום שהעסק יקבל, ולכן - ככל שהעסק יקלוט יותר עובדים לעבודה, כך יגדל הסכום. בנוסף, על מנת לתמוך בתעשייה בישראל, יוקצו 500 מיליון שקל להכשרות מקצועיות בענפי תעשייה בעלי פריון גבוה.
לאור הפניות שהועברו לשר האוצר ועל מנת לעודד העסקה של עובדים גם במשרות חלקיות, החליט השר כ"ץ להפחית את סך השכר החודשי שממנו יינתן המענק עבור עובד, והוא יעמוד על 3,300 שקל בלבד. בכך, יינתן מענה גם לעובדים במשרות חלקיות, במשמרות ולסטודנטים, לצד תמרוץ מעסיקים להעסקה בהיקף של מעל 50% משרה לפחות.
תזכיר החוק צפוי להיות מובא לאישור הממשלה ביום ראשון הקרוב, על מנת שהכנסת תוכל לאשר את הצעת החוק בהקדם האפשרי, במקביל לאישור תיקון חוק יסוד משק המדינה. על מנת לוודא ביצוע מידי של מימוש המענק, בהתאם להנחיית שר האוצר, נערכה רשות המסים לחלוקת המענק ישירות לחשבון הבנק של העסק.
ביממה האחרונה נרשמו 938 דורשי עבודה חדשים
המענק נועד לצמצם את כמות המובטלים העומדת כיום על כמיליון איש ולהחזירם לעבודה, והוא מצטרף לכלל צעדי הסיוע שנתנו עד כה לעסקים להתמודדות עם משבר הקורונה, ביניהם קרנות הלוואה בערבות המדינה בגובה של 20 מיליארד שקל, מענק החזר הוצאות קבועות לעסקים בהיקף של 5.2 מיליארד שקל, שתי פעימות עצמאים בהיקף של כ-3.8 מיליארד שקל, פטור מארנונה עסקית לשלושה חודשים בהיקף של כ-2.85 מיליארד שקל, דחיית אגרות, תשלומי מסים ועוד.
במקביל, שירות התעסוקה מעדכנים כי מאז אתמול בשעה 16:00 ועד היום בשעה 16:00, התקבלו בשירות התעסוקה 14,586 דיווחים על חזרה לעבודה. במקביל, נרשמו 938 דורשי עבודה חדשים. בנוסף, מאז שהחלו ההקלות בסגר לשחרור המשק, ב-19.4, נרשמו בשירות התעסוקה 102,213 דורשי עבודה חדשים, ומנגד, מספר המדווחים לשירות התעסוקה על חזרה לעבודה עומד על 195,111.
"נועד להחזיר למעלה ממיליון מובטלים מהר ככל האפשר"
שר האוצר, ישראל כ"ץ, אמר בעקבות המתווה: "אני שמח לבשר על יציאתה לדרך של התוכנית לעידוד התעסוקה שגיבשתי. מדובר במענק פשוט, ישים ואפקטיבי שנועד להחזיר למעלה ממיליון מובטלים לשוק העבודה מהר ככל האפשר במטרה להביא את המשק לצמיחה מהירה".
עוד הוסיף השר: "מיד עם כניסתי לתפקיד נדרשתי לנושא באופן אינטנסיבי, מתוך הבנת הדחיפות שבקידום המענק לטובת המעסיקים והעובדים, ולטובת החזרת המשק לפעילות וצמיחה מהר ככל הניתן. המתווה שגובש בהובלתי יחל לפעול באופן מידי וייתן וודאות לעסקים בהחזרת עובדים, והוא מצטרף לשלל הכלים הנוספים לסיוע לעסקים שכבר ניתנו ועוד יינתנו בקרוב".