התעופה הסינית מתחילה להתאושש. אחרי ירידה של יותר מ-80% בהיקף ההמראות בחודש פברואר בעקבות התפרצות מגפת הקורונה, גרף הטיסות מטפס חזרה למעלה. בדיקה שערכה חברת Flightradar24 בקרב 25 נמלי התעופה העמוסים ביותר בסין מגלה שבחודש מרץ התמתנה במעט הצניחה בהיקף הטיסות עם ירידה של 61% לעומת היקף הפעילות השגרתית. בסוף חודש אפריל הפעילות התעופתית שיקפה התאוששות וכללה יותר מ-5,000 המראות ביום - כמחצית מנתוני סוף ינואר ויותר מפי 2 ביחס למספר ההמראות בחודש פברואר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לפי גרף ההמראות היומיות שפרסמה Flightradar24, על סמך נתוני 25 נמלי התעופה הגדולים בסין, ב-21 בינואר המריאו כ-10,500 טיסות ביום. המספר הזה צנח לשפל של פחות מ-1,900 המראות מדי יום נכון ל-18-25 בפברואר, עיקרם טיסות פנים. ההמראות שבוצעו מנמלי התעופה הגדולים בבייג'ינג, בשנחאי ובגוואנזו, ירדו בתקופה זו בממוצע של 85%. מאז הגרף החל לטפס: ב-3 במרץ נרשמו כבר 4,000 המראות, ואילו ב-28 באפריל המספר זינק ל-5,000 המראות ביום, כשהתקווה היא שהגרף הזה יוביל למשוך מעלה.
הבידוד לנוחתים בוטל
מה שסייע להתאוששות היא הקלה משמעותית במדיניות הממשלתית והוויתור על חובת הבידוד למשך 14 ימים לנוחתים בסין יחד עם הקלות במסגרת חופשת יום הפועלים שחל מ-1 עד 5 במאי. לראשונה מאז חודש ינואר יוכלו התיירים הסינים לטייל בארצם בלי מגבלות.
סין, המדינה שהושפעה ראשונה מנגיף הקורונה, מחזיקה בתעשיית התעופה השנייה בהיקפה בעולם, תעשייה שנמצאה בסימן צמיחה עם התרחבות של חברות תעופה ובנייה של נמלי תעופה, דוגמת נמל התעופה העצום Daxing שנפתח בשנה שעברה בבייג'ינג.
התפרצות המגפה פגעה בענף כשהיא הובילה למגבלות חמורות בכל הנוגע לנסיעות ולתיירות, כולל עצירה מוחלטת של טיסות למחוזות שבהן התחלואה הייתה גבוהה במיוחד. בחודש פברואר, יותר משני שליש מהפעילות הפנים ארצית בסין נחתכה. לפי המגזין SimpleFlying, דובר על ביטול של כ-10,000 טיסות מדי יום, כאשר לאור הביקוש הנמוך מחירי הטיסות בסין צנחו גם לרמה של 4 דולר. גם בזירה הבינלאומית בוטלה כ-70% מהפעילות התעופתית.
עיקר הטסים הם נוסעים למטרות עסקים ופחות תיירי פנאי, שאת מספרם שואף הממשל הסיני להגדיל. במשרד התיירות הסיני העריכו כי חופשת 1 במאי תוציא 117 מיליון תיירים לטייל בארצם, בתחבורה יבשתית ואווירית. למרות שמדובר בשליש ממספר המטיילים בחופשת 1 במאי אשתקד, במשרד התיירות הסיני מקווים שישתחרר החשש של הסינים לטייל, והם יצברו ביטחון להניע מחדש את התעשייה. בשלב ראשון בתיירות הפנים ולאט ובהדרגה גם לטיולים במדינות השכנות.