הממשלה אישרה אתמול (ראשון) את המשך גביית "אגרה השמירה", זאת על רקע המשבר הכלכלי שהולך ומחריף בעקבות התפשטות נגיף הקורונה. מדובר באגרה שנוספה לתשלום ארנונה על רקע המצב הביטחוני עוד בימי האינתיפאדה השנייה ואפשרה לעיריות לגבות כסף מהתושבים בגין שמירה ואבטחה. אם חברי הכנסת יאשרו את גבייתה במליאה - התשלום יוארך עד שנת 2022. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הערב פורסם בתוכנית חיסכון "מצעד הבושה" - איפה גובים הכי הרבה כסף באגרת השמירה. בחרנו כדוגמה  דירה של 100 מטרים רבועים.

בראש הדירוג נמצאת המועצה האזורית השרון - 309 שקלים לשנה, ואחריה מועצה אזורית מטה יהודה - 303 שקלים לשנה. ברעננה ובעכו הסכום עומד על 237 שקלים.

ברחובות הסכום שנדרש הוא 213 שקלים, בתל אביב - 200 שקלים, בזכרון יעקב - 196 שקלים ובחדרה-  164 שקלים. מדובר לכאורה בסכומים קטנים אך הם מתווספים לסכומים גדולים. בעלי עסקים משלמים גם הם, ואפילו בתעריפים גבוהים יותר - 1,000, 1,500 ולעיתים גם 2,000 שקלים בשנה. 

//img.mako.co.il//2020/06/08/shmira.png

יש גם לא מעט ערים כמו הרצליה, רמת גן או ירושלים שבחרו לבוא לקראת האזרחים ולא מחייבים את התושבים לשלם את האגרה - מה שמראה שאפשר גם אחרת.

"זה חטא על פשע"

מי שמוביל את המאבק נגד הגבייה הם ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) בכנסת בשיתוף עם יו"ר המגזר העסקי, דובי אמיתי.  "אגרת השמירה ב'שגרת עסקים רגילה' מהווה גזרת מס נוספת על העסקים בישראל, אלא שבמצב הדברים היום הדבר חמור שבעתיים בשל עיצומו של המשבר הכלכלי הגדול ביותר במדינה", אמר אמיתי ל-N12. 

לדבריו, "עסקים רבים מתקשים לשלם את התשלומים הבסיסים הנדרשים לצורך קיומו של העסק. זו בדיוק השעה לפעול להקלת המס המיותר הזה, שנאמד במיליוני שקלים ומצטרף לתשלומי הארנונה השוטפים שמסתכמים בסכומים של למעלה מ- 14 מיליארד שקלים מידי שנה. משרד הפנים מודע לקושי הכלכלי הרובץ על העסקים ואנו מצפים ממנו להתעשת".

טל, בעלים של מפעל בחולון, משלם לחברת שמירה חיצונית למפעל, ועדיין נדרש לשלם את המס לעירייה: "אנחנו מעסיקים חברת שמירה על פי דרישות חברת הביטוח ופונים אליה במקרה הצורך או למשטרה - אנחנו פונים לעירית חולון ומבקשים שיתנו כתף ועזרה ויראו איפה הם יכולים לסייע - זה עניין עקרוני", אמר ל-N12.

גם בכפר סבא גובים את אותו המס: טל הוא עצמאי שמתגורר בכפר סבא, ונדרש לשלם פעמיים - על הבית ועל העסק."אני ואשתי עברו על ההוצאות וגילינו שבשובר הארנונה מופיע סעיף של  שמירה - נוצר כאן מצב פרדוקסלי שאני משלם גם על העסק וגם על הבית, האם אני זכאי לשמירה כפולה ואבטחה כפולה? התשובה היא שלילית". 

"להאריך את זה בתקופת קורונה, שאנשים ממש נלחמים על כל שקל ובעלי עסקים קורסים זה חטא על פשע", זועמת יוליה, בעלת עסק נוספת, "זה מכה אחת קטנה עד שיפלו סופית - חוצפה ממדרגה ראשונה. באותה הדרך המדינה צריכה להגיד שחסר כסף לתרבות אז נעשה מס תרבות, וחסר כסף לאיכות סביבה, אז נעשה מס נוסף לאיכות הסביבה - אין לזה סוף".