בחודשים האחרונים ראו בעלי המלונות באילת את עיר התיירות שלהם הופכת לעיר רפאים, והנזק נאמד ברבע מיליארד שקלים. אבל בערב חג שבועות נדמה כאילו הקורונה לא הייתה פה מעולם. אולי לא כל עם ישראל, אבל לפחות חלקו, לא בזבז זמן - המלונות נפתחו והאורחים התייצבו.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
למרות החוקים החדשים וההנחיות, שמחייבות למשל חבישת מסכה בשטחים הציבוריים, עמידה בכללים נוקשים של ניקיון וחיטוי וכמובן שמירה על ריחוק חברתי - הביקוש היה גבוה מאוד. ואולם, בשאר הארץ המצב פחות טוב, עקב התלות הרבה בתיירות חוץ - ומלונות רבים העדיפו שלא לפתוח בינתיים את שעריהם.
"אני מאוד שמח שאילת רואה כבר מלונות פתוחים", אמר נשיא התאחדות המלונות, אמיר חייק. "אבל ישנן ערים כמו ירושלים, תל אביב, טבריה, נצרת ונתניה, שמבוססות על תיירים מחו"ל - וכרגע אין כאלה".
בקלאב הוטל אילת 550 חדרים נתפסו, והמלון שאיבד עובדים במשבר מצא דרך מעניינת למלא את החלל. "הרבה עובדים עזבו את אילת בזמן המשבר ומצאו את עצמם במרכז שם הייתה עבודה", הסבירה מרינה סטריגין, מנהלת אגף משק במלון. "אז עשינו גיוס של עובדי המלון והעברנו אותם לניקיון. עכשיו אצלי במחלקה עובדים טבחים, מלצרים שעכשיו יש בהם פחות צורך, אז הם עוברים לעבוד במשק".
במלון "לאונרדו פלאזה" בטבריה החליטו לפתוח בינתיים רק 180 חדרים ,מחצית מהתפוסה. חוסיין מריסאת, מנהל הקבלה שעובד במקום כבר 24 שנים סיפר: "הייתה תקופה מאוד לא פשוטה. במיוחד עבורי שבחיים לא לקחתי חופש יותר משבוע ימים. זה מה שאני אוהב לעשות, לארח באהבה".
אסתר ויעקב, אורחים קבועים בלאונרדו פלזה כבר 17 שנים, שבו אל המקום ברגע שהדבר התאפשר: "לקחנו את זה קשה שהמלון נסגר. פשוט בכיתי. היה לי חסר לבוא, להיות עם כל האנשים". צפו בכתבה המלאה