הסדרה "בית הנייר" חשפה את כולנו למקום שבו מדינות שומרות את הכסף שלהן - האוצר, קודש הקודשים. בארצנו הדבר הכי קרוב לזה הוא בנק ישראל. אמש (שישי), לראשונה בתולדות המדינה, קיבלו המצלמות של אולפן שישי אישור לרדת למרתפי הבנק, למקום שבו שוכנים בכספות ענק מיליארדי שקלים במזומן וכל קרטון מכיל סכום כסף שרובנו עובדים חיים שלמים עבורו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במהלך הכתבה התראיין נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, לאולפן שישי וסיפר בין היתר גם על מספר שעות השינה שלו באחת התקופות הקשות שייזכרו בדפי ההיסטוריה של בנק ישראל: "אני ישן את השעות שאני צריך לישון כדי לתפקד ולהוביל את הבנק בדברים של הבנק, להוביל את הנושא של הייעוץ הכלכלי לממשלה וזה מה שחשוב", הוא עונה בחיוך.
בהמשך שאלנו את הנגיד על הנושאים המתבקשים ביניהם הלחצים הכספיים האדירים שמופעלים על רבים מן האזרחים בישראל: "אנחנו מבינים שזה הזמן לסייע לאזרחים ואכן יש פה סיוע - בצד של קודם כל לצלוח את התקופה הזאת של החודשיים הקרובים במובן הזה שלאנשים יהיה חל"תיפ, לעצמאים תהיה איזו שהיא תמיכה עד 6,000-8,000 שקל". ירון מתבקש להתייחס לסכום שהוא מציין בטענה שאלו סכומים שלא יכולים באמת להחזיק אנשים שהרוויחו הרבה יותר מכך, הוא משיב על כך: "כרגע ברור לנו שאנשים נפגעו, התוכנית בנויה לחודשיים וקצת הקרובים".
בתקופה לחוצה כלכלית שכזו אנו מנסים להבין מה נגיד בנק ישראל ממליץ לעשות מבחינה פיננסית - למכור את האוטו? לקחת הלוואה? למכור את הבית? ירון מסביר שעדיף להתעסק בלנסות לשרוד את התקופה הזו: "אני לא רוצה לייעץ לכל משק בישראל אבל כרגע צריך לנסות לגשר על החודשיים הקרובים כדי לראות באמת איפה אנחנו, וכל משק בית יודע בדיוק מה החסכונות שלו ומה היכולות שלו".