כמדי שנה, ישראלים רבים תכננו לנצל את חג הפורים כדי לנפוש בחו"ל ולטייל ברחבי הארץ – אך וירוס הקורונה המשתולל שינה את התוכניות. עדות נוספת לבהלה ניתן למצוא ברכבת ישראל: למרות שהחג מתאפיין בעלייה בנסיעות, השנה חלה ירידה של 21% בהשוואה לשנה שעברה.
לפי רכבת ישראל, בהשוואה ליום הראשון של פורים 2019, השנה חלה ירידה של 40 אלף במספר הנוסעים, שהם כ-21%. "בשגרה אנחנו מסיעים כ-270 אלף נוסעים מדי יום, ובהחלט ניתן לראות ירידה של 7% במספר הנסיעות היומי", נמסר מרכבת ישראל. "מאז התפשטות הקורונה, כ-15 עד 20 אלף בני אדם בוחרים באמצעי תחבורה אחר. לא ברור האם המגמה תשתנה".
למרות שמהחקירה האפידמיולוגית של חולים מאובחנים רבים עולה שרבים מהם נסעו ברכבת, תנועת הרכבות נמשכת כשגרה - למעט הקו לנתב"ג. אתמול (רביעי) עצרה רכבת בקו ראשון לציון-רעננה בתחנת בני ברק, לאחר שאחת הנוסעות חשה ברע. כלל הנוסעים פונו לרכבת ברציף הסמוך, והנוסעת פונתה על ידי אנשי הביטחון של הרכבת.
"הנהלת הרכבת נמצאת בקשר רציף ויומיומי עם הגופים המרכזים את הטיפול במשבר הקורונה: המל"ל, משרד הבריאות ומשרד התחבורה, וממלאת את הנחיותיהם באופן מלא", הוסיפו ברכבת ישראל. "מתוך דאגה לשלום העובדים והנוסעים, חילקה ההנהלה אמצעי מיגון לעובדים הנמצאים במגע עם נוסעים. כמו כן, נערכת הרכבת גם להחמרה במשבר במגוון דרכים ואמצעים, בהתאם להנחיות משרדי הבריאות והתחבורה".
למרות הירידה בתנועה ברכבת ישראל, דווקא בכבישים ניכרת עלייה בנפח התנועה. "בימים האחרונים אנו עדים לעלייה בנפח התנועה במטרופולינים בהם ישנו ריכוז מקומות פנאי", מסביר דן ניר ממרכז ניהול התנועה הלאומי של חברת נתיבי ישראל. "את העלייה אפשר לזהות בדרכים לירושלים, לצד הכבישים באזור האטרקציות התיירותיות בצפון".