משרד הכלכלה נגד איקאה: המשרד מפרסם בדיקת מחירים שביצעה המועצה לצרכנות, לפיה "חלק ממוצרי איקאה יקרים בעשרות אחוזים ממוצרים דומים ברשתות הום סנטר ו-ACE". עוד מפרסם משרד הכלכלה כי "למרבה ההפתעה, חנויות הרהיטים הקטנות, שלא נהנות מכוח קנייה משמעותי, נמצאו אף הן זולות בעשרות אחוזים מרשת איקאה במגוון מוצרים".
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> בלי לשפשף: השיטה המנצחת לניקוי התנור
>> קים קרדשיאן חושפת בפעם הראשונה את החדר של נורת'
בדוגמאות למחירים מובאים למשל ארון שלוש דלתות שנמכר באיקאה ב-2,615 שקל, "בעוד שמחירו ברשתות ACE והום סנטר הוא 924 שקל בממוצע, ובחנויות הקטנות - 1,050 שקל". דוגמה אחרת היא "שולחן בית ספר באיקאה שנמכר ב-645 שקל, בעוד שברשתות ACE והום סנטר הוא עולה 195 שקל בממוצע, ובחנויות הקטנות - 466 שקל בממוצע. פערים של עד 230%".
האם אפשר להשוות ארונות, שולחנות או כל פריטי ריהוט אחרים בהשוואת מחירים שתהיה בבחינת "תפוחים לתפוחים"? גם במשרד הכלכלה מבינים שמדובר בהשוואה שעולה ממנה ניחוח בעייתי. "חשוב להבהיר כי המוצרים שנבדקו אינם זהים. לכן, המסקנה החשובה היא לבצע צרכנות נכונה, לבדוק ולהשוות, לפני שרוכשים", מסייג משרד הכלכלה בהודעתו.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
כך או כך, הבדיקה שמפרסם משרד הכלכלה כללה 25 רהיטים מקטגוריות שונות - המשרד באמצעות המועצה לצרכנות בחר להתמקד במחירים של איקאה, אייס והום סנטר ושל חנויות קטנות ומקומיות. עוד מציין המשרד כי "לאחרונה ערך משרד הכלכלה והתעשייה בדיקה, לפיה מניתוח השוואתי, איקאה ישראל יקרה יותר ב-32% מיתר מדינות ההשוואה שנבדקו, למעט דנמרק. עוד עולה כי המדינות בהן נרשם הפער הגבוה ביותר הן איטליה (56%), הולנד (56%) ואוסטריה (53%)", כך לשון ההודעה.
הפערים בין מחירי איקאה בישראל ובין מחיריה בעולם עולים מעת לעת לכותרות ובצדק, כשהשוואת המחירים במקרה הזה היא קלה, שכן מדובר באותם מוצרים, ומחיריהם מוצגים באתרי החברה. אכן מדובר בפער מקומם - בדומה למוצרים רבים שנמכרים בישראל במחירים גבוהים משמעותית לעומת מדינות אחרות.
מאיקאה ישראל נמסר בתגובה: "לצערנו הסקר שפרסם משרד הכלכלה הוא מגמתי ובלשון המעטה אינו הוגן. לא יעלה על הדעת שהמועצה לצרכנות תשווה מוצרים מתוך ידיעה שאין קשר באיכות ובסגנון העיצוב ביניהם. אנו גאים על כך שבכל מקום שנפתח סניף חדש הסוחרים המקומיים צומחים, והתעסוקה עולה".