רכישות חסרות תועלת מגיעות בשלל צורות: יש דברים שתשתמשו בהם רק כמה פעמים לפני שהם יעברו למחסן או לאיזה ארון גבוה, יש דברים שיקר לקנות אותם אבל אפשר להשכיר בזול, יש דברים שהם כבר מיושנים או שיהפכו לכאלו בקרוב, ויש דברים שאתם פשוט לא צריכים בכל מקרה. אבל יש דבר אחד שמשותף לכולם – אם אתם רוצים לחסוך כסף, מומלץ בחום לא לקנות אף אחד מהם.
הנה 36 דברים שלא כדאי לקנות עכשיו – או אולי אפילו אף פעם לא.
1. סמרטוטים
נכון, סמרטוטים הם אמנם לא יקרים, אבל אלא אם כן אתם מנהלים מטבח מסחרי, אין צורך להוציא עליהם כסף. במקום זה, קחו כמה חולצות טריקו ישנות, מפיות בד מוכתמות או כל חתיתכ בד אחרת שמיועדת לפח והשתמשו בהם בתור סמרטוטים.
2. נעלי תינוקות
זה הזמן להודות: תינוקות לא צריכים נעליים. יותר מזה, ילדים ככל הנראה לא ייהנו מהן, כך שהם יורידו אותן והן ייאבדו. נעלי תינוקות לבית או לחוץ הן הוצאות חמודות אך חסרות טעם, אז אל תפתחו את הארנק.
3. טלפון קווי
חלקכם עשויים לא להסכים, אבל בשנת 2020 לחיות בתקציב מוגבל פירושו לוותר על הטלפון הקווי. רוב התכניות של הטלפונים הניידים כבר חותכות חור גדול בתקציבים החודשיים, והכלי הקווי של הקווי הולך וגדל. פרט לאנשים שגרים במקומות בלי קליטה, הטלפונים הקוויים צריכים ללכת. להיפרד
4. מצלמה דיגיטלית
אם יש לכם סמארטפון, אתם ככל הנראה לא זקוקים למצלמה דיגיטלית. בסמארטפונים החדשים יש מצלמות חזקות עם שפע של מגה-פיקסלים, יכולות אחסון גדולות, ושלל תכונות מיוחדות לצילום סטילס או וידיאו והקלטת וידיאו, שלגמרי יכולים כבר להחליף את המצלמה.
5. רכב חדש
הערך של מכונית חדשה יורד כל כך מהר, שהקונים למעשה תמיד מפסידים כסף מיד אחרי הרכישה. חפשו מכוניות משומשות שנמצאות בשוק כבר שנה ויותר. המחירים שלהן הרבה יותר נמוכים, ויש יותר מידע על הבטיחות והאמינות שלהן, וכמה תחזוקה הן דורשות.
6. בגדים מיוחדים
שחיקה וחוסר מחויבות הן סיבות קלאסיות לכך שבגדים שתוכננו במיוחד ליוגה, הרמת משקולות או קרוספיט נשארים לעתים קרובות במגירה אחרי זמן קצר. לחלופין, קחו בחשבון שכל אלו אינם אלא הצהרה אופנתית במחיר מופקע. התאמנו בחולצות ישנות ומכנסיים קצרים – הם יהיו מלאים בזיעה בכל מקרה.
7. שדרוגי אפליקציות
אין דבר יותר מרגיז מאשר להוריד אפליקציה בחינם ואז להבין שכדי לקבל יותר מאשר רק שימוש בסיסי תצטרכו לשלם. אל תבזבזו כסף על הצעות כאלו, שלרוב מופיעות במשחקים. בקרוב בכל מקרה תתעייפו מהקנדי קראש, אז אל תיפלו בפיתויים של המפתחים, רוב האפליקציות הן חינמיות, ולאלו עם תגי המחיר יש אלטרנטיבות דומות ללא עלות.
8. אחריות מורחבת
לרוב, אחריות מורחבת (כמו גם כמה סוגי ביטוחים אחרים), פשוט לא שווה את זה. אחריות היצרן או פוליסות הביטוח הקיימות בדרך כלל מכסות את הנזק. כשהמוצרים מתקלקלים, לרוב זה קורה לאחר תקופת ההארכה, וגם אם לא, התיקונים עשויים לעלות פחות מהאחריות המורחבת.
9. ירקות ופירות חתוכים
אם לא מספיק שפירות וירקות חתוכים עשויים לאבד חומרים מזינים ויוצרים פסולת בגלל האריזות שלהם, מחירם יכול להגיע לגבוה מקומם של מאות אחוזים יותר מתוצרת טבעית. מה שמכונה אוכל נוחות, כמו מוצרים מהסוג הזה, צריך להיות הדבר הראשון שאתם מורידים מרשימת הקניות של מי שמנסה לחסוך המודעות לתקציב. פשוט קנו, שטפו וחתכו בבית.
10. צעצועים
ילדים מצפים לקבל צעצועים בימי הולדת ובחגים, אבל האמת היא שזה לא הגיוני לקנות בבת אחת ערימת צעצועים חדשים. הילד כנראה ישתעמם תוך שבועות (או ימים) ויחכה לדבר הבא. במקום זה, רכשו צעצועים מיד שנייה, קבלו צעצועים משומשים מהורים אחרים, או שקלו לארגן החלפות צעצועים עם משפחות אחרות.
11. כלים חד פעמיים וקשיות
כלי אוכל לשימוש חד פעמי וקשיות חד פעמיות מבזבזים כסף ולא ידידותיים לסביבה. העלות של צלחות וקשיות מנייר או פלסטיק עשויה להיראות נמוכה, אבל היא מצטברת עם הזמן. בחנויות הסטוק למיניהן תוכלו למצוא צלחות רב פעמיות במחיר נמוך, שתוכלו לשטוף ולהשתמש בהן במשך שנים, ועל הקשיות מומלץ לוותר – או לרכוש קשיות רב פעמיות מזכוכית, סיליקון וחומרים אחרים שמחזיקים לאורך זמן.
12. מנוי לחדר כושר
מנויים לא מנוצלים לחדר הכושר מייבשים את התקציב החודשי של אינספור אנשים שנרשמים אבל לעולם לא מגיעים להתאמן. יכול להיות שאלו אתם? אם כן, יש הרבה דרכים להתאמן בבית, בעזרת תכניות כושר, סרטוני יוטיוב ועוד.
13. בעלי חיים גזעיים
רוצה חיית מחמד שהרביעו במיוחד עם שם כמו פומרניאן או לברדודל? תתכוננו להוציא אלפים ועשרות אלפים. התחום של כלבים גזעיים הוא גם שנוי מאוד במחלוקת, מאחר והרבעת יתר והרבעה לא אחראית פוגעות בבעלי החיים, בזמן שאלפי כלבים וחתולים לא גזעיים מורדמים מדי שנה. אמצו חיית מחמד במקום לשלם כסף טוב עבור אילן יוחסין.
14. כלי נגינה
ילדים, ובינינו גם לא מעט מבוגרים, מתלהבים מהרעיון של ללמוד לנגן בכלי נגינה, ואז מאבדים עניין מהר מדי. הקסם של נגינה בגיטרה, בכינור או בכל כלי יקר אחר, לרוב כמלים אל מול השיעורים והתרגולים, שהם הרבה פחות נוצצים. משתוקק לנוכח שיעורים ותרגול ללא עליזה. עדיף שתשכרו את כלי הנגינה, ותחסכו מעצמכם את ההוצאה.
15. מכונת לחם
כולם אוהבים לחם טרי מהתנור, ומכונת לחם יוקרתית נראית בדיוק כמו הפתרון הנכון. אבל שלא יעבדו עליכם: גם תנור רגיל יכול לספק לכם כיכר לחם ביתית טעימה. רבים מעדיפים להשתמש בתנור כי הכיכרות שמיוצרות במכונות הלחם נוטים להיות צפופים יותר ועם מרקם גס יותר, שלא לדבר על הצורה המוזרה שלהם.
16. הזמנות מודפסות לחתונה
העלות של עיצוב, הדפסה ומשלוח של הזמנות לחתונה יכולה להגיע לאלפי שקלים, בהתאם לגודל האירוע. למרות שחובבי הנימוסים מתעקשים שההזמנות הן חובה גם מסיבות מעשיות, רבים לא מסכימים איתם. אם אתם רוצים לתת לאורחים שלכם מספיק זמן כדי לתכנן את הזמן שלהם בהתאם לאירוע שלכם, שלחו מייל או פרסמו את התאריך בקבוצת וואטסאפ או פייסבוק, וחסכו את הכסף.
17. מרכך כביסה ודפי מייבש
את שני אלו כדאי להוציא את השניים האלו בהקדם משגרת הכביסות שלכם, אם אתם רוצים לחסוך בעלויות שלהן. הוסיפו סודה לשתייה למכונת הכביסה כדי לשמור על הבגדים רכים, וייבוש בחום נמוך יפתור אתכם מחשמל סטטי בבגדים.
18. פח לחיתולים
עבור הורים רבים, מדובר באחד ממוצרי התינוקות הכי מיותרים. הם לא זולים במיוחד מלכתחילה, והצורך לקנות שקיות שמתאימות להם מוסיף להם עוד עלויות נלוו. ותרו על המתקן המיותר הזה, ובמקום זה תעטפו חיתולים משומשים בשקיות ניילון מהסופר וזרקו אותם לפח אשפה רגיל עם מכסה.
19. מזכרות מחתונות
לשלוח את האורחים הביתה עם מזכרת אחרי חתונה, בר מצווה, מסיבת רווקות וכל חגיגה אחרת, כבר מזמן הפך לנורמה. אבל מדובר במשאבת כסף ענקית עבור משהו שהוא, בואו נודה בזה, זבל לא שימושי. אלא אם כן מדובר באירוע מפואר ובמזכרות ראויות לאכילה, דלגו על כל המזכרות הקיטשיות.
20. סיר לטיגון עמוק
עם כמה שהם מפתים וטרנדיים, מגיעים עם דרישות ניקוי מעייפות וריחות מגעילים, ולא שווים את העלות שלהם או את השטח שהם תופסים. קנולה או שמן אחר במחבת ברזל יצוק יכולים לספק בקלות את כל צרכי הטיגון בבית.
21. ספרי בישול
מלבד ספר או שניים שיתנו לכם מענה זריז, ספרי בישול הם כל כך המאה שעברה. במקום זה, פנו למיליוני המתכונים המפורסמים ברשת, שלעתים קרובות גם מלווים בתמונות, רייטינג וטיפים של אנשים שכבר ניסו אותם.
22. שמלת כלה מוגזמת
ההצעה הזו עשויה לעורר מחלוקת, אבל לבזבז הון על פריט חד פעמי בהחלט כמו שמלת כלה (אפילו נשים שמתחתנות יותר מפעם אחת לא ממחזרות את השמלה) נראה לא מעשי במקרה הטוב. תיקונים, מחטבים, פריטים נלווים וניקוי השמלה כמובן יעלו את המחיר באופן אקספוננציאלי. כדי להתאים את הכל לתקציב מוגבל, מומלץ לקנות שמלות בימי מכירות מרוכזים, באינטרנט או מיד שנייה.
23. כלי עבודה חשמליים
תמיד כדאי שיהיו לכם בבית כמה כלי עבודה בסיסיים, אבל כלי עבודה חשמליים שתשתמשו בהם רק מדי פעם עלולים להיות יקרים ולתפוס לא מעט שטח אחסון. לפעמים הגיוני יותר לוותר על רכישה ולשאול או לשכור את הכלי כשאתם זקוקים לו. בחלק מהערים הגדולות גם יש שירות השאלת כלי עבודה ללא עלות.
24. גאדג'טים לפיצה
הרשת שופעת בתנורי פיצה, מגשי פיצה, מספריים לחיתוך פיצה אבן לתנור וכן הלאה, כשבפועל, הכנת פיצה דורשת רק כמה מרכיבים, תנור וכלי אוכל רגילים. סכין פיצה עגולה מאחת מחנויות הסטוק יכולה להועיל, אבל זה הגאדג'ט היחיד שקשור לפיצה שבאמת שווה את זה.
25. מוצרים מיותרים לחיות מחמד
בגדי גימיק, מיטות יוקרה, תחנות האכלה ועגלות עשויים להיות פינוקים מהנים, אבל התשלום לווטרינר והוצאות חיוניות אחרות כמו חיסונים כבר מעמיסות מספיק על התקציב שלכם. במקום אביזרים יקרים, פנקו את חיית המחמד שלכם בצעצועים שהכנתם בעצמכם.
26. הלבשה תחתונה יקרה
חשוב שתרגישו בנוח ומלאי ביטחון בבגדים שלכם, כולל התחתונים, אבל הוצאה של סכום גבוה לזוג תחתונים היא מיותרת. במקום זה השקיעו בבריאות שלכם ובפעילות גופנית כדי להרגיש טוב בכל דבר שתלבשו, כמו תחתוני כותנה חמודים ובסיסיים.
27. קישוטי חג
קונים עוד קישוטים לסוכה? מתפנקים על חנוכייה חדשה? אז אל. במקום לקנות קישוטי חג חדשים מדי שנה, השתמשו במה שיש בבית כדי להכין קישוטים בעצמכם. תוכלו להפוך את זה לפעילות משפחתית מהנה, וגם לפנות את הבית מזבל באמצעות שימוש מחדש בחומרים שונים (אין הרבה דברים מספקים כמו להפוך חשבונות ודוחות לשרשראות נייר בסוכה).
28.אגרטלי פרחים
פרחים טריים (או מזויפים), לא האגרטל שהם נכנסים אליו, צריכים להיות העיקר. השתמש בצנצנת גדולה או בבקבוק יין גדול וישן כדי להציג את יופיים, וליצור מראה כפרי ואופנתי בחינם.
29. ארטיקים
להכין ארטיקים זה יותר בריא והרבה יותר כיף מאשר לקנות אותם בחנות, וכמובן – זה גם חוסך כסף. סט הכנת ארטיקים יאפשר לכן אינספור אפשרויות להכין ארטיקים בטעמים שאפילו לא קיימים בחנויות, וכמובן בזול יותר.
30. קרם גוף
לשלם על קרם גוף שמכיל כימיקלים וניחוחות מלאכותיים זה מיותר כששמנים טבעיים כמו שקדים, זית וקוקוס עובדים באותה מידה, אם לא טוב יותר. תוכלו למצוא שלל מתכונים באינטרנט, ולהכין קרם גוף בעצמכם במחיר נמוך בהרבה.
31. נעלי זמש
נכון, נעלי זמש יכולות להיות מדהימות ומהנות, אבל הן כל כך לא מעשיות. מכיוון שזמש עדין ייהרס בחשיפה למשקעים, נעלי הזמש מגיעות לאשפה במהירות או יושבות בארון ומחכות לרגע הנכון ללבוש אותן – שלעולם לא מגיע.
32. ריהוט חדש
רוב הרהיטים החדשים שנמכרים בזול הם גם באיכות נמוכה מאוד, מה שאומר שבקרוב תצטרכו להחליף אותם, ולשלם עוד כסף. עדיף לקנות ריהוט איכותי מחנויות יד שנייה, שמוכרות פריטים חזקים במחירים נמוכים.
33. הזמנות אוכל
נוחות היא יתרון גדול, אך הסתמכות על הזמנות אוכל היא עדיין הוצאה שניתן להימנע ממנה כשיש כל כך הרבה אפשרויות לארוחות ביתיות קלות ומהירות. הקדישו יום אחד לבישול מנות גדולות יותר, כך שלכל המשפחה יהיה אוכל מוכן לכמה ימים בכל פעם.
34. מצרכים במחיר מלא
זה אולי נשמע מוזר, אבל קניות של מזון ותכנון ארוחות הם אמנות בפני עצמה. הרכיבו את רשימות הקניות שלכם ותכנית הארוחות השבועית לפי המבצעים, במקום לשלם מחיר מלא עבור כל המצרכים. צרכנים שלומדים את מחזורי המכירה של חנויות מקומיות יכולים להתאים תפריטים לחיסכון מקסימלי.
35. יין יקר
יין טוב לא צריך לעלות הרבה. השקיעו במערכת יחסים קרובה עם חנות יין מקומית, שבה הצוות יוכל ללמוד מה אתם אוהבים ולא אוהבים ולהמליץ לכם על בקבוקים שיתאימו לטעמכם – וגם לתקציב שלכם.
36. מניקור ופדיקור
אפשר להצדיק טיפולי ציפורניים כפינוק לאירוע מיוחד, אבל מניקור-פדיקור הם לא הכרח בשום אופן. קנו ערכה לטיפוח הציפורניים ועשו לכם הרגל לטפח את הציפורניים בבית, אפשר אפילו להפוך את זה ליום כיף ביתי עם החברות.