מניותן של מספר חברות קמעונות בישראל, בהן שופרסל, רמי לוי, ויקטורי ויוחננוף, ספגו היום (ראשון) ירידות חדות בעקבות ידיעות על חדירה אפשרית של הענקית האמריקנית וולמארט לשוק הישראלי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הידיעות המפתיעות דיווחו על פרסומן של 14 משרות בירושלים בעמוד הלינקדאין הרשמי של החברה, אולם ההערכות בשוק הקמעונות הן כי מדובר בטעות של וולמארט, וכי הרשת התכוונה לפרסם מודעה לגיוס עובדים במדינת אילינוי בארה"ב ולא בישראל.
רוב המשרות שפורסמו באתר הן לתפקידים זוטרים כמו קופאים, עובדי במחלקות מזון טרי, מנהלי מחלקה, מחסנאים, אוספי עגלות, נהגים ושירות לקוחות. הבחירה לפרסם את המשרות ברשת מקצועית כמו לינקדאין תמוהה, שכן מדובר ברשת המשמשת לגיוס בכירים או אנשי מקצוע בתחום ההיי-טק.
וולמארט היא קמעונאית אמריקאית שהוקמה ב-1962 על ידי סם וולטון ונמצאת כיום בבעלות יורשיו. בבעלותה הרשת שנושאת את שם החברה, וכן רשת ההוזלות "סאמ'ס קלאב". בבריטניה היא הבעלים של רשת "אסדה". נכון לסוף חודש אוקטובר 2019 החזיקה וולמארט בלא פחות מ- 11,438 חנויות ב-27 מדינות בעולם, חלקן תחת חברות שבבעלות חלקית שלה. הכנסותיה השנתיות עולות על חצי מיליארד דולר, והיא המעסיקה הפרטית הגדולה בעולם, עם 2.2 מיליון עובדים.
החברה נסחרת בוול-סטריט בשווי של 338 מיליארד דולר – כשליש מהקמעונית המקוונת הגדולה בארה"ב, אמזון. שער המניה נמצא כיום בשיא כל הזמנים, לאחר שעלה ב-51% בחמש השנים האחרונות.
ב-2018 דיווח האתר בלומברג כי ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר לג'ון פרנר, בכיר בוולמארט, כי הוא מעוניין להביא את החברה לישראל בשיחה בין השניים בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס. לפי הדיווח, שציטט את פרופ' אבי שמחון, ראש המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה שנכח בפגישה, השניים דנו ברעיון שוולמארט תפתח סניף בישראל ותשקיע בטכנולוגיות ישראליות.
"הבהרנו שאנחנו מוכנים להקל את העול הרגולטורי ככל האפשר, כדי להפוך את השוק לנגיש יותר עבורם", אמר שמחון לבלומברג. "הדלת למשרדו של נתניהו פתוחה".