אם עברתם את גיל 40, ולא הקפדתם יותר מדי על חוט דנטלי ועל ביקורים קבועים אצל השיננית ורופא השיניים, גם אתם עלולים להיאלץ לעבור טיפול שיקומי גדול שיעלה עשרות - ואף מאות - אלפי שקלים. האם התחושה הרווחת בישראל, שרופאי השיניים עוקצים אותנו, מוצדקת? איך אפשר להוזיל עלויות? ומדוע הטיפול כל כך יקר מלכתחילה?
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
איריס זוהר פרץ ממעלה אדומים טוענת שרופאי השיניים "פשוט מפגיזים מחירים אסטרונומיים, לא נורמלים בכלל". אולגה מירושלים מספרת כי "לפני חצי שנה העזתי לגשת למרפאת שיניים ואמרו לי שזה עולה בין 46 ל-50 אלף שקל. ברחתי. זה בעצם או לאכול, או לשלם חשבונות, או לטפל בפה".
פרופסור נדב דוידוביץ', ראש ביה"ס לבריאות הציבור באוניברסיטת בן גוריון מסביר כי "במשך הרבה מאוד שנים, זה היה נתפס כמותרות, ולכן עוד לפני קום המדינה, מוסדות כמו כללית והדסה לא הכניסו את נושא השיניים לתוך הביטוחים. גם כשקמה מדינת ישראל – בעצם מקבלי ההחלטות לא חשבו שנכון להכניס את בריאות השן".
ד"ר ליאור קצב, יו"ר הסתדרות לרפואת שיניים, מסכים: "החטא הקדמון של מדינת ישראל הוא שהיא לא לקחה את טיפולי השיניים לתוך סל הבריאות. לא לקחו בחשבון שבן אדם שאין לו שיניים, הוא בן אדם חולה, הוא בן אדם סובל".
סיבה נוספת לכך שטיפולי השיניים בארץ כל כך יקרים היא עלויות הלימוד וההשתלמויות של הרופאים, אותם הם נאלצים לממן מכיסם, זאת בניגוד לרופאים הכלליים, שם תמיד יימצא מימון ממוסד רפואי כלשהו, קרן או מלגה. כדי להחזיר את העלויות האלה – אין להם ברירה אלא להעמיס אותן עלינו, המטופלים.
ד"ר מוחמד מואסי, מראה על קיר המרפאה את התעודות שלו: "השתלמויות - גם בארץ וגם בחו"ל – הן בסדר גודל של 400-500 אלף שקל, ולימודים - סדר גודל של 600-700 אלף שקל. כלומר – בערך מיליון ורבע שקל". בנוסף, בניגוד לרופאים "רגילים", שמקבלים משכורת מהמדינה על עבודתם כשהם עושים התמחות – למשל במחלקה פנימית - רופאי השיניים לא רק שאינם מקבלים בדרך כלל משכורת במהלך ההתמחות - הם אפילו צריכים לשלם עליה.